Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?


EMEVİ SİYASET


               Ramazan ayında okuyucularıma söz vermiştim. Her hafta bir savaştan bahsedecektim. Çünkü İslamiyet´in ilk yıllarında yapılan savaşlar tarihe yön veren savaşlardır. Hepsinin başında bir peygamber bulunmaktadır. Peygamberler insanoğluna adaleti getirmek, ahlak kurallarını yerleştirmek ve Allah´ı tanıtmak amacıyla gönderilmişlerdir.

               Onların yaptıkları her iş, Allah´ın dilemesi ile olur.

               Hz. Aişe(ra)´na sorarlar;

               ?Hz. Peygamber(sav)´in ahlakı nasıldı?? diye

               Hz. Aişe(ra)  der ki;

               ?Siz hiç Kur´an okumuyor musunuz? O´nun ahlakı Kur´an ahlakıydı.?

                 Kur´an Allahütealâ´nın sözleridir. Cebrail vasıtasıyla Peygamber(sav)´e indirilmiş, ona ne yapması gerektiği, vahiyle söylenmiştir.

                 İslamiyet´ten önce de, sonra da birçok savaşlar yapılmıştır. Yapılan savaşlarda o kadar çok kan dökülmüştür ki; kanlar ırmak olup çağlamıştır. Öldürülen insanlara kazıklar çakılarak kaleler yapılmıştır. Çoluk çocuk, yaşlı, genç, kadın, kız demeden çukurlara atılıp ateşe verilmiştir. İnsanlar imha edilircesine yok edilmişlerdir.

                 Dikkat ederseniz eski kalıntılar yani  kaleler dağların tepe taraflarına yapılmıştır. Sebebi; kim, ne olduğu belirsiz insanlar, evlere saldırıp insanları katletmekte, yakaladıklarını da esir almaktadırlar. Esirler ise köle pazarlarında hayvan gibi satılmaktadır.

                  Bir kölenin ne olduğunu bu insanlık unutmuştur. Köle esir edilen insanların hayvanca kullanılması işidir. Bir köleye her şey yaptırabilirsiniz. Kadınsa onu satabilir, bedeni üzerinden para kazanabilir,Erkekse istediğin işte, karın tokluğuna çalıştırabilirsiniz.

                 En son ikinci dünya savaşında 280 milyon insan katledilmiştir. Teknoloji geliştikçe vahşetler de artmıştır. İmansız toplum liderleri, bir şehrin üzerine atom bombası atarak koskoca şehri gözünü kırpmadan imha etmişlerdir. Bunlar herkesin bildiği olaylardır.

                 İşte bu yazılarımda İslamiyet´in ilk yıllarındaki savaşlarla, diğer savaşlar arasındaki farkı anlatmak istemmişimdir. En son Hendek savaşında, topu topuna beş on kişi ölmüştür. Karşılaşılan ordu ise toplam on üç bin kişidir. Yani on üç bin kişi savaşmak üzere karşılaşmışlar, toplam beş on kişi ölmüştür. Buna benzer başka bir savaş dünyada görülmemiştir.

                Yine Bedir savaşında, bir tarafta dokuz yüz kişi, atlı ve zırhlı, diğer tarafta üç yüz kişi, hepsi yayan. Savaş sonunda 14 şehit ve karşı taraftan yetmiş ölü. Yine UHUT savaşında Müslümanlardan yetmiş beş şehit, Müşriklerden ise kırk beş ölü bulunmaktadır.

               Ama bu durum müşriklerin zaferi ile sonuçlanmış olsaydı, karşı tarafın tamamı imha edilmiş olacaktı. Çünkü o günkü kafa yapısı bunu gerektiriyordu.

              Yine  aynı devirlerde Bizans´la, İran savaşa girerler. İran galip gelir. Sadece barış masasına oturmak için, İran´ın ileri sürdüğü şartlar dikkat çekicidir. Bin deve yükü altın. Bin adet genç yaşta kadın. Dahası da var.

              İşin diğer önemli tarafı her savaştan sonra İslamiyet çığ gibi büyümüştür. Herkes tarafından takdir görmüştür. Mekke´nin fethinde ise hiç kan dökülmemiştir. Müşriklerin tamamı Müslüman olmuşlardır. İşte Peygamberlik de burada kendini göstermiştir. O´nun görevi insan öldürmek değil, insanlığı kazanma savaşıdır. Bu davranış insanlığın olması gereken davranışın ta kendisidir.

              Yüce Peygamber´e eziyet ederler. Dişi kırılır. Cebrail(as) gelir der ki;

             ?Ya Muhammed; iste, dağları onların üzerine indireyim.?

              O mübarek insan der ki;

               ?Ya Cebrail; onlar beni bilmiyorlar. Benim ne yapmak istediğimi bir bilseler bunu yapmazlardı.?

               İşte gelmiş geçmiş bütün kralların, padişahların, şahların yerinde olmak istedikleri insan davranışı budur. Ama hiç birisi onun yaptığını yapmamış, girdikleri savaşlarda katliamlar yaparak dünyayı kendilerine esir etmek istemişlerdir. İmparatorluklar kurmuşlar,dünyaya adaletle hükmetmek istemişler  ama O´nun adaletini, O´nun düzenini getirememişlerdir.

             Aslında Ramazan diye bu konulara girmiştim. Fakat etraftan gelen birçok mesajda şöyle diyorlardı;

             ?O savaşları geçin Ahmet Bey, geçmiş geçmişte kaldı. Günümüze gelin artık. İnsanlar aç mı? tok mu? çocuklar iyi eğitim alıyor mı?, gençler iş bulabiliyor mu? Aileler huzurlu mu?  Bunları yazın.?

               Evet, o güzel insanlar bana böyle söylüyorlardı.

              Yakında ülkemiz için zorlu bir seçim var. Cumhuriyet´ten uzaklaşıp, tek adam rejimine doğru sürükleniyoruz. İnsanlar kutuplaşmış. Birinin, ? ak? dediğine diğeri ?kara? diyor. Televizyonlar aynı teraneyi birlikte çalıp, birlikte söylüyorlar. Bir tarafta iktidar; Devletin bütün imkânlarını kullanıyor, devlet kasasından para dağıtıyor, diğer tarafta Cumhurbaşkanı adayları ondan bundan  para toplamaya çalışıyor. Hatta dört yüz elli gündür içeride olan ama kesinleşmiş bir suçu bulunamayan, Cumhurbaşkanı adayı hapishanede bulunuyor. Adaletin ne olduğu belirsiz. Herkes bir adamın gözüne bakıp çare bekliyor.

                  Diğer taraftan dolar dört buçuk  lirayı bulmuş, mazot, benzin ateş pahası. Mazot yükselince her şeyin yükseleceği kesin. Ama onunla ilgilenen bir tek kişi yok. Çareyi dış güçlerde bulmuşlar. Her meydanda düşman çoğaltıyorlar.

                  Memlekette OHAL mevcut. Kanunlar çalışmıyor. İnsanlar Feto soytarısı yüzünden mağdurlar. İnsanları işten atmışlar.Başka yerlerde çalışmasını bile yasaklamışlar. Kadını her hafta imza vermekle cezalandırmışlar. Suçu çocuğunu Feto okullarına göndermekmiş.

                 Muhalefetin söylediği bir şey var.

                  ?Bu Feto soytarısının her yerde adamını içeri tıktınız. İçlerinde öğretmen var, asker var, avukat var, hâkim ve savcısı var. Aşçı, otelci, pastacı bile varken acaba siyasetçisi neden yok? ?

                Bence doğru söylüyorlar.

                2013 yılına kadar kol kola olmuşlar, bütün kumpasları yapmışlar, insanları tuzaklamışlar. Üniversite öğrencileri için yurt yaptırmamış çocukları, onların kucağına itmişler. Onlarına okuluna gitmesi  için para bile vermişler. Belediyeler arsa tahsis etmiş para yardımında bulunmuşlar. Bunu yaptıklarını da bu millete anlatmış oy toplamışlar. Şimdi içlerinde tutuklanan bir tane siyasetçisi yok.

              Benim bildiğim, herkesin de benden daha iyi bildiği Hakan Şükür´ü milletvekili yapmışlardı. O´na da TRT de futbol yorumculuğu görevini üstlenmiş, üstüne de milyonları vermişlerdi. İçlerinde bir tek O istifa etmiş ve kaçmış. Ondan başka açığa çıkan bir tek  siyasetçi var mı? Elbette yok. Olsaydı bu satırları yazmazdım.

                 Buna benzer birçoklarının hikâyesi var. Ama  en çok dikkatimi çeken biri var; adı Adil Öksüz. Bu adam imammış. Askerlerin içinde mekik dokurmuş. Askerler dediğim, bizim er ve erbaşlar anlaşılmasın, koskoca Generaller, Ordu komutanları. Bu adam darbe gecesi yakalanmış. Polis karakoluna götürmüşler. İfadesini almadan dışarı çıkarmışlar, diğer karakola gitmesini istemişler. O da fırsattan istifade ederek kaybolmuş.

                 İnsana sormazlar mı? Bu sivil adamın koskoca Generaller arasında ne işi vardı ? Koskoca Genelkurmay Başkanı bu adamı bilmiyor muydu?  Bildiğinden adım gibi eminim. Çünkü  kamera görüntüleri onu gösteriyor. O Genelkurmay Başkanı hala görevinin başında. Üstelik de eski Cumhurbaşkanına  ?Aday olma ? uyarısı göreviyle meşgul.

                 Bütün bunları ben biliyorum. Ama AKP li bütün vatandaşlar da benden daha iyi biliyorlar. Bunlar yaşanırken, ülke vatandaşları ikiye bölünmüş.Bir tarafın,? ak? dediğine diğeri ?kara? diyor. Televizyonlar ise iktidarı uçuruyor. Aynı televizyonlar muhalefete gelince, ilginç bir haber şekli icat ettiler. Bizim Anadolu da yaşlı bir nineye sormuşlar;

                ?Nine .?demişler.?Kızının kaç çocuğu var ??

                  Yaşlı Nine;

                  ?Dört tanecik yavrum.?demiş.

                   Tekrar sormuşlar;

                  ?Ya oğlunun kaç çocuğu var ??

                   Yaşlı kadın peçenin altından yüzünü göstererek;

                   ?Allah canını alsın, bir tane.? demiş.

                  Bu hikâyede olduğu gibi bizim basın işte öyle haber sunuyor ki,  iktidarın haberini havalarda uçurup, siyasilerin söylemediğini de söyleyerek, göklere çıkarıyor. Muhalefet haberlerini ise yaşlı kadın gibi anlatıyorlar. Bunu da herkes görüyor. Ama görmezlikten, duymazlıktan geliyorlar. Çok yazık.

                   Bunlar  Enişte Bakan diyor ki;

                    ?Buradan Ay´a dört şeritli yol yapacağız.? desem, binlerce insan alkış tutar.

                    Yaşar Nuri Öztürk, bunlara ? Emevi siyasetçisi.? derdi.

                     Emevi´ler den Yezit´in adamı Hz. Ali(ra)´nin torunu Hüseyin´e gelir. Ona bir dişi deve gösterir ve der ki;

                     ?Bu deve dişi mi? yoksa erkek mi ??

                      Hz. Hüseyin;

                      ?Deve dişi.? der.

                      Yezit´in adamı arkadaki on bin adamına seslenir.

                      ?Bu deve dişi mi? yoksa erkek mi ??

                      On bin kişi bir ağızdan bağırırlar;

                      ?Erkkkkkkkeeeeek?  

                       Arkadaşlar biraz içimi döktüm. Gönül isterdi ki; Herkes sevsin birbirini. Önümüzde bayram var. Bayramlar barışmak için, kucaklaşmak için bulunmaz bir nimettir. Ülkemizin başına herkesi kucaklayacak birini seçelim. O seçilen kişi tarafsız olsun. Herkese aynı mesafede bulunsun. İnsanlarımız gülsün, eğlensin. Sevsin birbirini. Seçimler barış içinde geçsin. Hileler olmasın. Kürt, Türk, Çerkez, Arap, Süryani ayrımı yapılmasın. Kimse kimsenin dinine,ırkına karışmasın.(Ama Türkler de yok sayılmasın.)

                     Herkesin Ramazan bayramını kutlar sağlık sıhhat ve huzur dilerim.

 

                     ?Sürçü lisan ettik ise af ola. İsterim ki insan önce insan ola.                      

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22