Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


FARK YARATAN ERKEKLER


/resimler/2017-11/6/0959044531877.jpgBireysel farklılıklara, çevresel şartlara ve herkese göre değişen niteliğine rağmen insanı başarıya götüren en önemli faktör çalışmaktır. Her biri ayrı önem taşıyan tüm faktörleri bir araya getirerek seçimini başarmaktan yana kullanan insanların başarılarının altında yatan güdü de mücadele etme ve hayata tutunma gücüdür. Dolayısıyla bir bütün olarak değerlendirilmesi gereken başarı çalışmanın, çabanın ve gayretin bir sonucudur.

Bu anlamda, bütün bunları bir araya getirebilmiş, şartları değerlendirebilmiş ve başarı sağlamış insanların hayatları, hikayeleri genel anlamda örnek teşkil eder. Örnek teşkil eden bu yaşamlar da gerek kendilerinin ve ailelerinin gerekse sosyal, toplumsal ve çalışma hayatlarının gerekliliklerini üstlenirken, sorumluluk bilinçleriyle diğer yaşamlara da dokunarak fark yaratırlar.

Toplum dinamiğini olumlu yönde ayakta tutma adına işte bu fark yaratmış insanların bilinmesinde, tanınmasında büyük fayda vardır.  

Adana´da dergicilik sektörünün önemli isimlerinden sevgili Özay Türker ve ekibi, kendileri de bir fark yaratarak, My Office bünyesi altında Fark Yaratanlar konu başlığında bir projeye gönül ve emek verip de yola çıktıklarında tam da bunu amaçlamışlardı:

Kendi alanlarında özveriyle ve emekle çalışarak başarı kazanmış, yaratıcı zihinleriyle projeler üretmiş, ürettikleri bu projelerle toplumsal fayda getirmiş, girişimci ruhlarıyla ilham vermiş, hem Adana´ya hem de ülkemiz ekonomisine ve kültürüne katkı oluşturmuş insanları örnek teşkil etmesi için bir kitapta bir araya getirmek ve sizlerle paylaşmak.

Yaklaşık iki yıl evvel Adanalı Fark Yaratan Kadınlar ve hemen ertesi sene Mersinli Fark Yaratan Kadınlar kitapları, yoğun çabalarla ve başarıyla tamamlanmış, katılımcılarıyla ve çok özel bir tanıtımla büyük ses getirerek hayattaki yerlerini almışlardı.

Artık sıra Fark Yaratan Erkekler kitabındaydı.

Yine aynı heyecanla çalışmalara başlandı. İlk iş katılımcıların isimlerini belirlemekti. Takdir edersiniz ki bu kriterlere uygun yüzlerce insan var olsa da her birine ulaşmak, ikna etmek ve/veya hepsini yazmak belli şartlara bağlı olduğu için titizlikle doğru örnekler üzerinde hemfikir olundu.

Onlarla, aileleriyle, sevdikleriyle paylaşabilecekleri, gelecekte çocuklarına bir anı olarak bırakabilecekleri bu kitabın, aynı zamanda ortak düşünce ve duyguda hareket eden tüm insanlara dileyince neler başarabileceklerinin ispatı olduğu hususunda görüşmeler yapıldı.

Saatlerce süren röportajlar sonucunda çalışan, üreten, topluma bir şeyler kazandırmak uğruna çabalayan, hayatın tüm yükünü omzunda hisseden bu erkeklerin yaşam, çalışma ve başarı öyküleri, geleceğe dair hedefleri, hayalleri tek tek kaleme alındı.

Kişiliğiyle, toplum ve çalışma hayatındaki duruşuyla, başarılarıyla çevresine, şehrine, şehrindeki insanlara örnek olan, emeği geçen, başka hayatlara da dokunarak fark yaratan erkeklerin her biriyle gerçekleştirilen söyleşilerde, onların,

Bir toplumun geleceğe yatırım yapabilmesi için eğitimli kadınlara ihtiyacı olduğunun ve onlarla yan yana durmanın çok önemli gelişmelere damga vurduğunun da farkında olduklarını görmek işin en mutluluk verici yanıydı.

İçinde çok değerli isimler bulunan, Aralık sonuna yetiştirilmeye çalışılan Fark Yaratan Erkekler kitabı için çalışmalar hala daha son hızla devam ediyor. Sizlerle buluşmak için sayılı günler kaldı. Açıkçası katılımcıların çoğunu biliyor, bir kısmını tanıyor olsam da ben bu kitabı çok merak ediyorum ve ilgiyle bekliyorum. Yaşam ve başarı öykülerini bildiklerim bir tarafa fark yaratmış diğer tüm erkekleri alkışlamak, tıpkı her türlü zorluğa rağmen mücadele vermiş ve fark yaratmış kadınlarla gururlandığım gibi onlarla da gururlanmak için sabırsızlanıyorum. Ve her birine teşekkür ediyorum.

Başka projeler de yolda, biliyorum, bir teşekkür de Özay Türker ve My Office ekibine, ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık.

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00