Ahmet Yaşar Aktaş


Haftada Bir Gerçeklerden Bal Damlalar!


Değerli okurlarım, bugün, son günlerde belki dikkatinizden kaçmış olabileceğini varsaydığım, günlük gazetelerden derlediğim, bize bulunduğumuz nokta, gideceğimiz yön hakkında işaret veren birkaç bal (!) damlayı görüşlerinize sunmak isterim. 

Akp Meclis Grup Başkan ve yardımcısı, ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi?nin rehabilite edileceğini açıkladılar. Eşsöylemle tek adam rejiminin aksadığını, kendileri de itiraf ettiler. Peki, nasıl olacak bu rehabilite?

Temel soru şu: Tek adam rejimi sistemini, en başta kimler hazırlamış? Bilen varsa, gelsin beri? Basına sızan bilgilere göre, abd merkezli bir danışmanlık şirketi olduğu ileri sürüldü. Adı mı? Anımsayalım, bu şirketin Türkiye yöneticisi, eski bakanlardan Beşir Atalay´ın damadı olduğu basına yansımıştı. Dahası,  anılan şirketin, Rotschild´lerin Truva Atı olduğu savlanmıştı.

2018´de tek adam rejiminin ?Yeni Ekonomi Programı?nın yürütülmesinin bu şirkete teslim edilmesi, gündemi günlerce meşgul etmişti. Muhalefetin ve geniş halk kesiminin itiraz ve eleştirileri üzerine, ?Yeni Ekonomi Programı?nın yürütülmesi bu şirkete verilmekten vazgeçilmişti. Sanırım bildiniz: McKinsey.

 

Şimdiye değin, bu veri bilinmiyordu. Dahası, tek adam rejiminin oluşumunda, akp´den hiç kimsenin görev almadığı da belirtildi. Bunun başka bir anlamı daha var mı? Var. Nedir? Devletin tüm kurullarının ve komisyonlarının Mckinsey şirketine emanet edildiği dillendirildi. Daha açık söylemle, Türkiye´de uygulanan yönetim sistemini, biz Türkler değil, uygulamaları hakkında şaibeli iddiaların olduğu abd´li bir şirket belirlemiş.  Bu karara, akp içinde tepkilerin olmasına karşın, sonuç değişmemiş.

McKinsey, ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi?ni tasarlayınca, güncellenmesi de ona verilmesi doğal değil mi?!!

Ama ana soru ne? Anılan şirkete, bu hizmeti için ne kadar ödeme yapıldı? Güncelleme için daha ne kadar ödeme yapılacak? Henüz bilinmiyor. Yakında kokusunun çıkacağı söyleniyor.

Siyasal ahlak

31 Mart Yerel Seçiminin ardından tanzim satış mağazalarını kapatmak ve de 23 Haziran Seçimi´nin hemen sonrasında temel tüketim maddelerine (akaryakıt, elektrik, çay, şeker, sigara, alkolü içki)ortalama yüzde 15 zam yapmak bir taşla iki kuş vurmak gibi? Birincisi, İstanbul BB seçiminde seçmenler ürkütülmedi. İkincisi, temmuz ayında toplu sözleşmenin ikinci dönem ödemesinde enflasyon oranının düşük tutuldu. TÜİK yeni hesaplama yöntemiyle enflasyonun ilk aylarda düşük gelmesini sağladı. Tebrikler, TÜİK!!

Böylece memura, emekliye daha az enflasyon farkı ödenmesi gerçekleştirildi. Bu tutumun, ne denli ahlaklı buluyorsunuz?

Enflasyon oranı, ?Yüksek İstişare Kurulu? üyelerinin aylıklarına hiç etki etmiyor!!! Onlara %40, işçi emeklisine yalnızca %5 zam. Adalet bunun neresinde ey adalet ve kalkınma partisi?

Turizm sektöründeki krizden etkilenmeyen tek alan hangisidir? Lütfen, bir kestirimde bulunun! İslamcı otel hizmeti veren kuruluşlar. Umarım, şaşırmadınız! Hemen de fiyatlar, diğerlerine göre çok daha yüksek. Dahası, 2016 Rusya krizi sonucu kimi oteller, İslamcı otel modeline geçmişler. Sayısı, 2002 yılında 5 iken, şimdi 350.

Osaka´dan bir müjde geldi! Türkiye´de ?Kadın Üniversitesi? kurulacakmış. Zaten üniversitelerde, yükseköğrenim yasasının zıddına türban legalleştirilmişti. Buna karşı çıkan pek çok Öğretim Üyesi´ne aylıktan kesme gibi çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

Anlaşılan bu kadarı da doyurucu değilmiş? Haremlik-selamlık iyice güçlenecek! Bir eksiğimiz buydu herhalde?! Bilimde, teknoloji de, ekonomide vaat edildiği gibi, uçacak! Ulaşımda, halka açık alanlarda, haremlik-selamlık giderek daha da güçleneceği düşünülebilir mi?

Gözlemcilere göre, Osaka´daki G 20 aile fotoğrafında, temsilcimiz, Trump´un yanında olmak için başka bir ülke temsilcisinin yerini aldığı iddia edildi. Eğer doğruysa, dünya kamuoyunda ne hallere düştüğümüzü kestirebiliyor musunuz?

Ama etkisini gösterdi, döviz düştü.

Kongrede cumhuriyetçi ve demokrat parti vekilleri, abd düşmanlarıyla mücadele anlamına gelen ?CAATSA?, 12 maddelik yaptırım uygulama yasasını çıkardı. Uzmanlar, Trump´un yaptırımları durduramayacağı, yaptırımların kesinlikle uygulanacağı görüşünde. En fazla Trump yaptırımları, birkaç ay geciktirerek askıya alabilir. Eşsöylemle en geç yılsonuna doğru, yaptırımlar gündeme gelebilir.

Umarız, hiç uygulanmaz! Tüm sıkıntıları, biz çekeceğiz.

***

Son olarak 26 yıl önce, Madımak Oteli´nde canlı canlı canice yakılarak öldürülen 33 sanatçı, aydın ve 2 otel görevlisi anıldı. Sanıldığı gibi, orada katledilenlerin hepsi Alevi değildi. 18 can sunni idi. Özce, yalnızca Alevi yurttaşlarımıza değil, laikliğe, Türklüğe karşı organize yakma katliamıydı.

Ergenekon davasında, yalnızca yurdunu sevme suçu işlediklerinden dolayı yıllarca cezaevinde tutularak yaşamları karartılan, bu süreçte ölen, intihar eden 19 laik, dürüst, namuslu insanlardan yetkililerimizin, davanın savcısının özür dilemesi, onları küçültmez, tersine yükseltir.

Sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

YAZARLAR

  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05