Cihat OVALI - YORUM


HAKEM HATALARI CAN YAKIYOR

PANORAMA


Bu hafta Adana Demirspor kendi evinde Osmanlıspor´la 0-0 berabere kalarak iki puan yitirirken, Adanaspor deplasmanda Balıkesirspor´a 1-0 kaybederek bu haftayı puansız kapadı.

ŞİMŞEK İKİ PUAN KAYBETTİ

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 25.haftasında karşılaştığı Osmanlıspor´la sahasında 0-0 berabebere kalarak Play-Off yolunda yara aldı. Biri bu ligin 8.sırasında yer alan ve ilk 6´ya girebilmek için mücadele veren Temsilcimiz, diğeri ilk 2 içinde olabilmek maksadıyla beraberliğe bile razı Osmanlıspor takımlarının karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. Tribünleri dolduran 12 ila 13 bin civarındaki taraftar kitlesinin tezahüratının ve temposunun futbolcular ve hakem triosu üzerinde büyük etki yaratması beklense de, bu konudaki umutlarımız boşa çıktı. Maçın henüz 9.dakikasında Berk´in düşürülmesinden kaynaklanan pozisyonu es geçen Hakem Kutluhan Bilgiç, müsabaka boyunca bütün tercih haklarını misafir takım lehine kullandı. Sanki ne şiş yansın ne kebap misali maçı berabere bitirebilmek için büyük efor harcadı. Esasen misafir takımında amacı Hakemin fikriyle aynen ölçüşüyordu. Aslında Osmanlıspor beraberlik değil de galibiyete oynasaydı, bugün itibariyle liderle arasında bir puan fark kalacaktı. Sezon sonunda bu maçın duraklamalarına sığınıp oyalandığı anların acısı çıkar sanırım. Artık ligin bitmesine 9 hafta kala puan kaybına tahammülü kalmayan Mavi Şimşeklerin, önümüzdeki haftalarda bu maçı da göz önüne almak suretiyle hem rakibi hem de hakemleri mağlup etmesi gerekiyor.

TOROS KAPLANLARI BEKLENİLEN PUANI ALAMADI  

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, konuk olduğu Balıkesirspor´a 1-0´lık skorla yenilerek 25.haftayı puansız kapadı. Top kayıplarının fazla olduğu ve üç pasın yapılamadığı Balıkesir´deki müsabakada, kale önü zenginliğinin de olmadığı bir maça şahitlik ettik. Temsilcimizin Robert´le yakaladığı iki pozisyonun dışında etkinlik yaratamadığı ilk yarıda, ender pozisyonların birinde öne geçen ev sahibi takıma karşılık veremeyince ilk yarı ve maçın sonucu bu skorla tamamlandı. Yan toplarla tempoyu düşürmeyi oyun planı olarak gören Turuncu Beyazlılar, mağlup duruma düşseler dahi bu planlarından hiç vazgeçmiyorlar. Defansta başarılı bir futbol ortaya koyan Veli´nin Balıkesirspor kale direğinden dönen kafasından sonra her ne kadar Toros Kaplanları biraz kıpırdansa da skor değiştirecek bir katkı yapamadı takım. Bir parantez de Hakem Mustafa Kürşat Filiz´e açalım. 70.dakikada Veli´nin ayağının üzerine kasıtlı olarak zıplayan ev sahibi takımın futbolcusunu göremiyorsan orada ne iş yaparsın sen? İlk yarı sahanda yan pas, ikinci yarı rakip sahada yan pas yapan Adanaspor´un artık dikine oynama zamanı gelmedi mi? Kalan 9 haftada oyun sisteminde değişikliğe gidilmediği takdirde korkulu rüya görebilme ihtimalimiz gün gibi ortadadır.

İLLE DE VAR SİSTEMİ

Süper Toto 1.Lig´e VAR sistemini getiremiyorsan Sayın Futbol Federasyonu, bu konudaki duyarsızlığınıza ne gibi sebepler uyduracaksınız? Merak ediyorum. Adana takımlarının ve bütün Anadolu kulüplerinin hakem insiyatiflerinden kaynaklanan hatalarını düzeltmek için ne zaman VAR sistemine dönmeyi düşünüyorlar acaba? Canımız yanıyor yeter artık.

 25. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 25.haftasında toplam (17)  gol atılırken,  iki beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç sonucunu, lider Denizlispor ile Play-Off mücadelesi veren Ümraniyespor´un Denizli´de berabere kalmalarıydı.

Bu  haftayı bir puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  sekizinci sıradaki yerini korurken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da on ikinci sırada bulunuyor. Yirmi beş hafta sonunda zirvede Denizlispor, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor takımları yer alırken, düşme hattında Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor var.

 26.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 26.haftasında Temsilcimiz Adana Demirspor 16 Mart  2019 Cumartesi günü saat 13.30´da Elazığspor´a konuk olurken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor 17 Mart 2019 Pazar günü saat 16.00´da Gençlerbirliği takımını ağırlayacak.  

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22