Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


HOŞ GEL YENİ YIL


Kaç takvim astım buzdolabının kapağına, saymadım.

Çok uzak gelirdi vaktiyle, 2000 yılında otuz altı olacağım, derdim de kendim inanmazdım. 2000´de kucağıma aldığım ikinci çocuğum on sekizine girdi, zaman nasıl geçti, anlamadım.

Sevdiklerimi sonsuzluğa uğurladıktan sonra, geçen yıllara değil, yaşama inandım. Eskileri de çıkartır, bakarım arada bir, ama yepyeni fotoğraflardan da albümler hazırladım.

Ne zaman eskidi ne de yıllar, yaşanmışlıklardan koskoca bir ömür kazandım.

Öyleyse sen de hoş gel yeni yıl.

Benim için diğerlerinden çok da farklı değilsin aslında. Yine aynı umutlarla, benzer duygularla karşılayacağım.

Onlara da kollarımı, yüreğimi açtım, sana da açacağım.

Yaşadığım her saniyeyi hediye belleyip, her yeni günü bir mucize olarak kabul edeceğim. Sağlıkla uyandığım sabahlarda, nefes aldığım anlarda daima şükredeceğim.

Hayatımın anlamı çocuklarımı, kalbimi ısıtan ailemi ve dostlarımı en büyük servetim bileceğim. Sayelerinde tattığım huzur, güven ve sevgi için onlara teşekkür edeceğim.

Pencereme doğan güneşe, cama vuran yağmura, bazen savrulduğum rüzgâra hayallerimi yerleştireceğim.

Ne çabuk geçti, diye şaşırıp, bir öncekiyle vedalaşacağım. Yaşadıklarımı, sevdiklerimden izler bırakan anıları daima hatırlayıp, hepsine sıkı sıkı tutunacağım.

Bazı şeyleri geride bırakıp, bazılarını yanımda taşıyacağım. Belki yaparım veya hiç yapamam, dediklerime bir şans daha vereceğim.

Hatalarıma, yanlışlarıma, doğrularıma, inandıklarıma, inanmadıklarıma, sevdiklerime, sevmediklerime, fark ettiklerime, etmediklerime, affettiklerime, hoş gördüklerime, dualarıma yenilerini ekleyeceğim.

Tökezleyeceğimi hissettiğim anda, direneceğim. Düşsem de kalkacağım. En çaresiz hissettiğim zamanlarda çare bulmayı deneyeceğim.

Mutluluktan veya kederden, neden olursa olsun, gözyaşlarımın akmasına izin vereceğim. Yol bulup akarken o inci taneleri, gülümseyeceğim.

Sevmenin, sevilmenin büyük bir nimet olduğuna inanmayı sürdüreceğim. Bir yaprağın üzerindeki çiy tanesinde, bir kuşun kanadındaki renkte, bir göz bebeğindeki ışıltıda doğup doğup, yeniden büyüyeceğim.

Yaşattıklarından öğrendiklerim olacak, kimseden vazgeçmeyeceğim.

Zaman, önümden hızla akıp giderken, ben hep peşinden yürüyeceğim. Yılların, insandan alıp götürdüklerine değil, ona kattıklarına eşlik edeceğim.

Yıldızlara uzanan dileklere, dileklerin yerleştiği yüreklere, yüreklerden çıkan sözcüklere sevgiyi üfleyeceğim.

Ve eminim ki seni de çok seveceğim.

Güzelliklerle gel yeni yıl.

İyiliğin de, kötülüğün de bize ait olduğu bu evrende, kendi gönüllerimizden bir cennet yarat. Sonsuzluktan başlayıp, yine sonsuzluğa uzanan yolculuğumuzda, yaşadığımız öykülere anlam kat.

Hayallerimizle, ümitlerimizle, sevgilerimizle her birimizi çoğalt. Yılmayan, yorulmayan ruhlarımızı aydınlat. Kalplerimizi, sevdanın inceliğiyle parlat.

 

 

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00