Cihat OVALI - YORUM


İKİNCİ YARI HÜSRANLA BAŞLADI

PANORAMA


Temsilcimiz  Adana Demirspor  TFF 1.Lig´in 18.haftasında sahasında Balıkesirspor´a 2-0´lık skorla yenilerek, sezonun ikinci yarısına çok kötü bir başlangıç yaptı. Transfer tabelası kapalı olan Şimşekler,     geçmiş futbolcu alacak ücreti olan 6 Milyon lirayı  Türkiye Futbol Federasyonuna yatırmaması sebebiyle, kampa katılan 4 yeni futbolcunun lisanslarını çıkartamadı. Öte yandan Adana Demirspor´da sarı kart cezalısı Ndip Tambe, Erhan Kartal, Yiğitcan Erdoğan ve sakatlıkları bulunan Abdulkadir Parmak ile Yiğit İncedemir de Balıkesirspor maçında forma giyemedi. İşte tüm bu olumsuzlukla maça başlayan Demirspor için mağlubiyet kaçınılmaz bir sondu. Müsabakanın ilk yarısında başa baş bir oyun sergileyen Temsilcimiz, ikinci yarının hemen başında defanstan çıkarken kaptırdığı topla kalesinde golü gördü. Yine ikinci golü de aynı şekilde rakibine hediye edince, gardı düştü ve bu haftayı puansız kapamak durumunda kaldı. Umarım, 31 Ocak 2018 tarihine kadar borç yatırılır da yeni transferler takımdaki yerlerini alır.  

Bir diğer temsilcimiz  Adanaspor  da deplasmanda Denizlispor´a 3-1´lik skorla yenilerek 18.haftayı puansız kapadı. Saçma sapan hakem kararlarının maça damga vurduğu karşılaşmada , nedir bu Adana takımlarına gösterilen antipati anlamadım gitti. Öte yandan Turuncu Beyazlılarda Gökhan Süzen´in 75.dakikada gördüğü kırmızı kart müsabakanın dönüm noktasını oluşturdu. Bu kırılma anında, her ne kadar futbolcumuzun haksız yere oyundan atılması mazeret gibi görülse de, sarı kartı olan bir topçunun da hakemin idaresine müdahele etmesi hataydı. Üstelik olayın olduğu dakikalarda skor  bir farkla aleyhimize olup, sonucun her an değişme ihtimali varken. Yazık, favori olduğun bir maçtan  ve üstelik düşme potasında bulunan bir takımdan, futbolcunun fevri davranışı sebebiyle puansız dönüyorsun, gerçekten yazık verilen emeğe. Sezon başından itibaren   üzerinde oluşan deplasman fobisini ne zaman yenecek bu takım merakla bekliyorum. Umarım daha fazla devam etmez, çünkü puan olarak üst tarafla makas açılırsa, ilerleyen haftalarda   farkın  kapanması zor hale gelecektir.

TFF 1. Lig´in ikinci yarısının ilk haftası   toplam (27)  gole sahne olurken,   sadece (1)  maç  beraberlikle  sonuçlandı.   En farklı sonucu 7-0  skorla Gaziantepspor´u yenen  Ümraniyespor   elde etti. 18.haftada deplasmanda  (4)  takım  galibiyete  ulaşmak suretiyle  evlerine üçer puanla  döndüler.  

Bu  haftayı puansız kapayan   Adanaspor   (26)  puanla sekizinci sıraya düşerken, yine  haftayı puansız kapayan  Adana Demirspor   (20) puanla  on üçüncü  sırada.  İlk  sıralarda  Ümraniyespor  (35), Ankaragücü  (35),   Rizespor (34 ) ve  Giresunspor  (30)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (17), Manisaspor (11) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

19.haftada ;  Adana Demirspor 28 Ocak 2018 Pazar  günü saat 13.00´de Rizespor´a konuk olurken, aynı gün saat 15.30´da  Adanaspor Giresunspor´u ağırlayacak.

Takımlarımıza sonsuz başarılar dilerken,  puanla dolu bir hafta geçirmelerini temenni ediyoruz.

 

 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00