Zekai BULUÇ


KADININ KÖTÜ YAZGISI YENİLMEDİKÇE…

Kadını ,13 -14 yaşındaki kızları törelerin, ağaların, şeyhlerin, şıhların, erkek egemen toplumunun samimiyetsizliğinden, babanın ve erkek kardeşin baskısından kurtarmadıkça kadınların kızların kötü yazgısı asla yenilmez!


Makus talihleri yenilmeyen insanların olduğu toplumlarda görsel ve yazılı medya da her gün hava durumu verir gibi şiddet haberleri verilir! İşe en önce ‘’ Dayak cennetten çıkmadır’’ söylemini kullanmamakla başlayalım. Dayak iyi bir şey olsaydı hiç cennetten çıkar mıydı?

Erkek egemen toplumlarda, erkekler sevdikleri kadının gözlerinin, saçının ve teninin rengine şiir yazıp şarkı bestelerler. Kıskançlık krizine girip sevdiği kızı ve kadını öldürürler! Bubir psikopatik ruh halidir! Mahkemeye takım elbise, kravat ve boyalı ayakkabıyla çıkıp cezada indirim için her türlü kurnazlığı yaparlar!

Her yıl 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde TV karşısına çıkıp ‘’ Kadınlar bizim baş tacımızdır başımızın üstünde yerleri var ‘’diyerek kadınların gazını alırlar! Bu söylemler çok kötü bir makyaj olduğu için çok çabukdökülürve erkek egemen toplumunun samimiyeti (!) böylece ortaya çıkar. Televizyonlarda ise ‘’ Son dakika ‘’ larla kadın cinayet haberleriart arda gelir!

Kadınların yazgısını yazmak, erkek egemen toplumuna kaldıysa eğer, vay kadınların haline vay! Şiddetin tavan yaptığı bir ülkede, kadın erkek eşitsizliğinden ve Anadolu Hümanizmindenbahsetmek hiç kimsenin haddi değildir! Kadının kötü yazgısı yenilmedikçe, şiddet haberleri hava durumu gibi arz-ı endam eder! Türkiye’de bugün – yarın bir kadın öldürülecek! Bunu herkes biliyor fakat öldürülecek kadın bilmiyor. Yaşanan kadın cinayetleri aklımıza Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in ünlü kitabı ‘’ Kırmızı Pazartesi’ni ‘’ getiriyor Romanın kahramanı öldürülecek, fakat kendisinin haberi yok! Haberi olanlarında kıpırdadığı yok!

Sağlıcakla kalın.

Taner kanan
13.12.2019 11:23:49
Kendi rızasıyla özgürlükden vazgeçen insanlarımızın sayısı az değil.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92