Cihat OVALI - YORUM


KAPLAN GALİP, ŞİMŞEK MAĞLUP

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor   TFF 1.Lig´in 13.haftasında evinde  Gaziantepspor´a 90+´da attığı penaltı golüyle  3-2  yenerek üç puanın sahibi oldu . Ligin dibine demir atmış  durumda olan misafir takımı küçümsemenin bedelini ağır ödemek üzereyken, takımı evliyalar korudu desek yerinde bir deyim kullanmış oluruz. Kemal hocamızın dediği gibi, rakibine saygını yitirdiğin anda cezasını çekmen doğal olur. Neyse ki son on dakikada bulduğu iki golle, korkulu rüyadan uyandı Turuncu Beyazlı temsilcimiz. Genç ve deneyimsiz bir kadroyla mücadele eden komşu İlimiz temsilcisinin, gücünü küçümseyen takımlara sürpriz yapabilecek kapasitesinin olduğunu belirtmekte fayda var. Skorun 2-1 kendi lehlerine olduğu dakikalarda yakaladıkları iki pozisyon vardı ki, topu filelerle buluşturmamak zoru başarmaktı ve onlar bunu gerçekleştirdiler. Bu pozisyonlar golle sonuçlansa, nasıl skor üstünlüğünü yakalayabilirdi acaba Toros Kaplanları. Önümüzdeki haftalarda bu maçtan çıkarılacak dersler olduğu muhakkak.   

Bir diğer temsilcimiz Adana Demirspor yine puanları savurduğu 13.haftada  Manisa´dan eli boş döndü. Dokuz puanı silinen ve sıralamada sondan ikinci sırada yer alan Manisaspor,  şiddetle puana ihtiyaç duyan  taraf olarak canını dişine takarak oynadığı bir gerçek. Buna karşın Demirspor´un, kendinden bezmiş bir futbol ortaya koyduğunu belirtmemiz gerek. Bu takımın acil olarak kendisini derleyip toparlayacak bir hocaya ihtiyacı var. Timuçin Beyazıt ismi bugün itibariyle yankılanıyor camiada. Ahmet veya Mehmet fark etmez, bu takımı düzlüğe çıkaracak bir hocaya muhtaç Mavi Şimşekler. En son 8.haftada sahasında Eskişehirspor´dan aldığı üç puan dışında galibiyete hasretler. Yani son 5 haftada sadece bir puan alabildi, o da kendi sahasında Gazişehir´le berabere  kalarak. Her ne kadar taraftarı Süper Lig şarkıları söylese de, mevcut gidişat hiç de iyimser değil. Tahminimiz  bu hafta içerisinde teknik kadro değişimi yaşanmak suretiyle,  gelecek için yeni bir sayfa açacaktır Mavi Lacivertli takım.

TFF 1. Lig  bu hafta toplam (22)  gole sahne olurken,   (3) maç  beraberlikle  sonuçlandı.   En farklı sonucu 3-2´lık skorla  Gaziantepspor´u  yenen  temsilcimiz Adanaspor  elde etti. 13.haftanın   deplasman galibiyetlerini Boluspor , Ankara Gücü ve Balıkesirspor  takımları  rakiplerini yenerek  aldı.

Bu  hafta  üç  puan alan  Adanaspor   (21)  puanla beşinci sıraya  yükselirken, yine haftayı  puansız kapatan   Adana Demirspor   (15)  puanla  on üçüncü sıraya geriledi.  İlk  sıralarda   Ümraniyespor  (28), Ankaragücü   (27)  ve  Giresunspor (23) puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (11), Manisaspor (7) ve Gaziantepspor (2) puanla son sıralarda bulunuyor.

14. haftada;  Adanaspor  3 Aralık 2017 Pazar günü saat 13.00´de Boluspor´a konuk olurken,   diğer temsilcimiz Adana Demirspor yine aynı gün  saat 15.30´da Elazığspor´u ağırlayacak.

Takımlarımıza yapacakları zorlu müsabakalarda  başarılar dileriz.

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22