Cihat OVALI - YORUM


KARNAVAL TADINDA BİR HAFTA


Temsilcimiz Adana spor, Spor Toto  1.Lig´in 30.haftasında deplasmanda formalite maçları oynayan Gaziantep takımını 3-0´lık skorla yenerek rahat denilebilecek bir konuma geldi. Hatta biraz mucize olsa ,ilk altı için sıralamada  bile kendine yer bulabilir. Ancak, bu sıralama konusunda fazla hayalci olmaya gerek yok. Şu anki durumundan alabildiği puanları hanesine yazdırarak üst sıralarda kendine yer bulabilmesi, bu sene yaşanılan teknik kadro değişikliklerinden dolayı başarı kabul edilmesi gereklidir. Cumartesi günü oynadığı komşu Vilayet temsilcisiyle yaptığı maç, belki de sezon başından bu yana kazandığı en rahat karşılaşmaydı diyebilirim. Rakip, haftalar öncesinde renkli gruba düşmeyi garantilemiş, adeta ununu elemiş ve eleğini asmış bir takım. Genç futbolcu kadrosuyla  centilmence mücadele ederek, son haftaları tamamlamak istiyorlar. Karşılaşma boyunca üç topu direkten dönen ve üstün bir oyun sergileyen Adanaspor üç puana attığı üç golle ulaşmasını bildi. Umarım, önümüzde dört maçında da aynı performansı sergilemek suretiyle, bu seneki karşılaşmalarını tamamlamış olur.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, esasen rahat bir maç olur ümidiyle çıktığı Manisaspor karşılaşmasında, 87.dakikada bulduğu galibiyet golüyle üç puanın sahibi oldu. Maçın 13.dakikasında  yediği şok golle mağlup duruma düşen ve ilk yarısı bu skorla tamamlanan karşılaşmayı, 49 ve yukarıda da belirttiğim gibi 87.dakikalarda attığı gollerle, ecel terleri dökerek kendi lehine çevirdi Mavi Şimşekler. Maç boyunca adeta tek kale oynayan Demirspor´lu futbolculardan, Kubilay´ın futbol şansı birazcık yanında olsa maç ilk yarıda biterdi diyebilirim. Bir alt lige düşmeyi garantilemiş bir takımı küçümseyerek maça başlamanın cezasını çekecekti az daha ev sahibi takım. Yine de alınan bu üç puanla Lig´de kalmayı henüz garanti altına almadı Temsilcimiz. Önümüzde haftalarda oynayacağı dört maçtan, altı puan aldığı takdirde gelecek sezonda da bu grupta oynamaya devam edecektir. Esasen, şu an itibariyle sıralamada bulunduğu yerin altında yer alan üç takımdan konum itibariyle en rahat olan Demirspor. Ancak unutulmamalıdır ki futbol ihtimaller üzerine değil, reel sonuçlar üzerine kurulmaktadır.

Spor Toto  1. Lig´in 30.haftası toplam (27)  gole sahne olurken,  bir  beraberliğin olduğu    hafta yaşadık.   En farklı sonucu evinde Eskişehirspor´u  4-1´lik  skorla  yenen  Rizespor  takımı  elde etti. Düşme korkusu yaşayan ve üst üste puanlar toplayan Denizlispor´un, deplasmanda Balıkesirspor´a yenilmesi haftanın alınan en ilginç sonucuydu.

Bu  haftayı galibiyetle  kapayan  Adanaspor  (40)  puanla  on birinci  sıraya yükselirken, bu haftayı üç puanla kapatan  Adana Demirspor  (37) puanla   on üçüncü sıradaki yerini korudu. İlk  sıralarda  Rizespor  (59) , Ümraniyespor  (56)  ve Ankaragücü  (55)    puanla  yer alıyor.  Eskişehirspor  (31) puanla on altıncı sırada yer alırken, bir alt gruba düşmeyi garantileyen Manisaspor  (15)  ve Gaziantepspor (1) puana sahip.

31.hafta karşılaşmalarında  Adana Demirspor  15 Nisan 2018 Pazar günü saat 13.00´de Elazığspor´a konuk olurken, Adanaspor 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 18.00´de Boluspor´u ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22