Ahmet DUMAN


Kemal Bey Mucizeler Yaratmaya Devam Ediyor?


 

Bunu da her seçim öncesi yapıyor. Son seçimlerde (2015) büyük bir özveri ile karar aldıkları önseçim nedeniyle biraz kafamız ve gönlümüz rahattı. O önseçim bile bir yığın söylentiye neden olmuştu. Meraklıları bilir? Ama ben memnundum. Çünkü Önseçim sadece bir önseçim olmaktan öte bir şeydir: Parti, Partilisini daha oyunun en başında alana çıkarıyor demektir.

Kemal Bey önemli zaferlerini parti içi mücadelelerde kazanmış bir siyasi lider olarak tarihe geçecektir.

Bunca yılın deneyimi var, elim yüreğimdeydi: Bu kadar iyi işlerin üstüne bir olay yaratacaktır rahat durmaz, diye düşünüyordum. Hatta o ünlü ?Adalet? yürüyüşü sırasında bu düşüncemi yakınlarımla da paylaşmıştım.  15 kişiyle İyi Partinin Cumhurbaşkanı Adayı çıkarabilmesine katkı çok önemli bir politik başarıydı. Hatta ?politik deha? ürünü bir eylemdi. Fakat elim yüreğimdeydi yine, ancak çok sürmedi?

Abdullah Bey´in ?çatı adayı? olmasını Türkiye´de en çok isteyen iki kişi vardı: Tayyip Bey ve Kemal Bey! Kim kulağına fısıldamışsa ?Tayyip Bey ikinci tura kalırsa Millet, artık Tayyip Bey de yenilebiliyormuş demek ki!? diyecek ve ikinci turda Abdullah Bey´e oy verecek ve Kemal Bey, Ekmelettin Faciasının acısını böylece çıkaracaktı!

Niyetin bu olduğu anlaşılınca CHP tabanı tepkisini gösterdi ve Meral Hanım da ikna edilemeyince böylece II. Ekmelettin faciasının önüne geçilmiş oldu.

Bu, Abdullah Bey olayı gündeme golf topu gibi düşünce şöyle bir baktım: Şaşılacak şey, Kemal Bey ve Ekibi 2007 ve 2014 yılları arasında ya bu ülkede yoklardı ya da bellek zayıflığından muzdarip olmalılardı. Abdullah Bey´i iyi kötü anımsayabilirsiniz çeşitli görüntüler ve haberler aklınızda kalmış olabilir, benim hiç unutmadığım görüntü Tayyip Bey´in Türkiye Barolar Birliği Başkanına sataştığı hatta hakaret ettiği toplantıda Abdullah Bey´in salondan süklüm püklüm ayrılışıydı? Abdullah Bey´in devr-i saltanatı sırasında bu günkü sistemin temellerinin oluşturulduğu Cumhurbaşbakanlık sistemi de kurulmuştu? CHP görünüşte, o yıllardaki despotluğa da sonradan Anayasal sistem olarak başımıza yerleştirilen sisteme de karşıydı.

Türkiye´nin Demokrasiden asla hoşlanmayan ama demokrasiden, çok seslilikten asla vazgeçmediğini iddia eden bir Demokratlar, Sosyal Demokratlar gurubu var; konu buralara gelince bayrağı kimseye kaptırmıyorlar?

Ben siyasetle ilgilendiğim onlarca yıldır hep demokrasiyi ve çok sesliliği savundum Türkiye´ye ihanet edenleri hiç içime sindiremedim. Barış için kardeşlik için Dünyanın taaa nerelerinde uydurulup bu memlekete giydirilmeye çalışılan elbiseleri reddettim. Bunu zaman zaman on binlerin önünde anlattım söyledim. Beni tanıyanlar bilir. İnandığım ve doğru bildiğim şeyleri yüksek sesle söylemekten hiç çekinmedim. Bu son cümleleri ?Yahu şimdi eleştirinin zamanı mı?? ?Ülke gidiyor bu son şans? diyenler için yazdım.

Eleştirilerinde çok haklılar ama, ortaya koydukları endişelere biraz da Kemal Bey ve ekibi katılsın! Revayı hak mıdır CHP MYK sının 18 üyesinin seçilebilir yerlere koyulması?

Biz yine ?Tıpış, Tıpış? durumunda partimize oy vereceğiz.              

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51