Prof. Dr. Özer OZANKAYA


LOZAN, 100 YAŞINDA!


ERZURUM KONGRESİ’NİN BAYRAKLAŞTIRDIĞI ULUSAL EGEMENLİK İLKESİNİN  104. YILI VE BU İLKENİN  SAĞLADIĞI ZAFERİ VE BARIŞI GETİREN ANDLAŞMA’NIN 100. YILI, ULUSUMUZA KUTLU OLSUN!

İKİ DÜNYA SAVAŞINI İNSANLIĞA YAŞATAN BATILI DEVLETLER, NE 1918 VERSAILLES, NE DE 1945 POTSDAM ANDLAŞMALARIYLA İNSANLIĞA GERÇEK BARIŞ GETİR(E)MEDİLER.

OYSA ULUSAL EGEMENLİK BAYRAĞINI DALGALANDIRAN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDEKİ  TÜRK ULUSAL BAĞIMSIZLIK SAVAŞINI BİTİREN LOZAN BARIŞ ANDLAŞMASI, 100 YILDANBERİ, TÜRKİYE'YE  HEM KENDİ İÇİNDE, HEM DE TÜM DÜNYA ULUSLARIYLA İLİŞKİLERİNDE BARIŞ YAŞATTI!

BU BARIŞI BOZMAK İÇİN YİNE BATILI SÖMÜRGECİ DEVLETLERİN KIŞKIRTTIKLARI  BÖLÜCÜ VE ORTAÇAĞCIL İÇ KALKIŞMALAR BAŞARILI OLAMADI VE TÜRK ULUSU  BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMASINA İZİN VERMEDİ, YİNE VERMEYECEKTİR! TÜRK ULUSUNUN BAĞIMSIZLIĞININ VE TÜRK YURDUNUN BÖLĞMMEZLİĞİNİN TAPUSU OLAN LOZAN, ONU GERÇEK DEĞERİYLE KUTLAMAK İSTEMEYEN İÇ-DIŞ SÖMÜRGEN ZAVALLILARA İNAT, SONSUZA DEĞİN YAŞAYACAKTIR!

LOZAN'IN ANLAMINI, BUGÜNE DEĞİN  OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA EN İYİ DİLE GETİRECEK ATATÜRK’ÜN TANIMLAMASI, TÜRK ULUSUNUN YÜREĞİNDE VE BEYNİNDE ALTIN HARFLERLE YAZILI KALACAKTIR:

“Bu andlaşma, Türk ulusuna karşı yüzyıllardanberi hazırlanmış ve Sevr Andlaşmasıyla tamamlandığı sanılmış büyük bir yok-etme eyleminin çökertilişini anlatan bir belgedir.

“Osmanlı tarihinde benzeri bulunmayan bir siyasal zaferin eseridir!

"Benim, Türk ulusunun varlığı, bağımsızlığı, egemenliği için neye mal olursa olsun elde etmek ve güvenceye almak zorunda olduğu temellerin (Lozan’da) dünyaca kabul edileceğine kuşkum yoktu.  Çünkü Konferans masasında istediklerimiz, zaten gerçekte elde etmiş olduğumuz hakların tanınıp onaylanmasından başka bir şey değildi. Bu haklarımızı koruyup savunacak gücümüz de vardı. En büyük gücümüz, en güvenilir dayanağımız, ulusal egemenliğimizi elde etmiş, doğrudan doğruya halkın eline vermiş ve halkın elinde kalmasını sağlayabileceğimizi de eylemli olarak (fiilen) kanıtlamış olmamızdı...”

LOZAN'A YÖNELİK EMPERYALİST  SALDIRGANLARI,  ONLARIN  MAŞALARI PKK'YI, TÜM  ORTAÇAĞCIL TARİKATLARI, BUNLARI  DESTEKLEYEN PARTİ VE ÖRGÜTLERİ   TEPELEYİP ETKİSİZ KILMAKLA GÖREVLİ SİYASET, ASKERLİK, ADALET, BASIN, BİLİM VE SANAT KURUM VE  İNSANLARI, EKONOMİ AKTÖRLERİ ... ATATÜRK'ÜN BU ANLATIMINI, ÖZELLİKLE DE “ULUSUN EGEMENLİĞİNİ KENDİ ELİNE ALMASI”NIN OLMAZSA OLMAZ DEĞERİNİ,  İYİ ÖĞRENİP ÖZÜMLEMELİDİRLER, KANISINDAYIM.

1
1.08.2023 03:39:49
555

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00