(DEFTER) Büyükelçi Hasan Sevilir AŞAN


MERHABA DERKEN

Defter paylaşımlarımda, bu anlamda Akdeniz, Karadeniz, Başkent kuşağı daha ağırlıklı izler taşıyabilecektir. Yine bu minvalde, diplomatik görev icabı yıllarımı geçirdiğim Hindistan, Libya, Çekoslovakya, Birleşik Krallık, İran, Avustralya, Arnavutluk ve Güney Sudan coğrafyaları da zaman zaman daha öne çıkabilecektir.


Sevgili okurlar,
40 yılı aşan kamu hizmetimin ardından geçtiğimiz haftalarda emekliler dünyasına adım attım.
Aday memurluktan Büyükelçiliğe uzanan hariciye kariyerimde, hizmet icabı farklı merkez dairelerinde ve dünya coğrafyalarında görev yaptım. 
Diplomasi ile haşır neşir 40 yıl iz bırakan bir kariyer.
Bu izler, hayata, dünyevi siyasi gelişmelere, geçmişe ve de geleceğe diplomasi gözlüğü ile bakış şeklinde insanın içine işliyor.

***

Diplomatik bakış, meseleleri hemen kavgaya dökmeyen, temkinli, içinde bulunduğun çemberin dışına çıkıp içe bakmayı özendiren bir alışkanlık sanki.
Zaman zaman eleştiri aldığı olsa da, nihayetinde sağlam, sağlamcı ve sağlamalı bir disiplin

*** 

Aklımda kalanları ya da aklımda kalmasını istediklerimi zapturapt altına almaya çalıştığım notlar, benim içim sembolik anlamları da olan eski sarı defterler gibidir. Bu alışkanlığım halen sürmektedir.

Deftere yazılanların zihin yaptığına, unutulmadığına inanırım.

Gazetenizdeki bu fikir paylaşım köşesine de adını veren Defter, sararmış eski defterler gibi dağınık gibi görünse de, bürokrasiden diplomasiye, acılı acısız anılara, acımasızlıklara, dereden tepeden yaşanmışlıklara dair tebessümlü ve soru işaretli paylaşımlar içerebilecektir.

***

Malumunuz Adanalıyım. İlk gençlik yıllarımın geçtiği Adana, ne kadar uzağında olsanız da sizi yakından kavrayan, sarmalayan farklı bir enerjiye sahiptir.

Okul yıllarım Adana’da İnkılap İlkokulu ve Tepebağ ortaokulu ile başlayıp, Karadeniz Ereğli lisesi ve Ankara Üniversitesi, Basın Yayın Yüksek Okulu ve Siyasal Bilgiler olarak devam etti.

Defter paylaşımlarımda, bu anlamda Akdeniz, Karadeniz, Başkent kuşağı daha ağırlıklı izler taşıyabilecektir.

Yine bu minvalde, diplomatik görev icabı yıllarımı geçirdiğim Hindistan, Libya, Çekoslovakya, Birleşik Krallık, İran, Avustralya, Arnavutluk ve Güney Sudan coğrafyaları da zaman zaman daha öne çıkabilecektir.

Uzaklardan bile yakın takibi bırakmadığım, her zaman gururla ‘aile gazetemiz’ saydığım Yeni Adana’ya ilişkin hissiyatımı başka bir seferde bilginize getirmek üzere esenlikler dilerim.

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05