Zekai BULUÇ


MOLLA MUSTAFA BARZANİ ´DEN MESUT BARZANİ´YE


Molla Mustafa BARZANİ, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi başkanı Mesut BARZANİ´nin babası mı yoksa dedesi mi tam bilmiyorum.

         ?Şimdi bu Molla Mustafa BARZANİ de nereden çıktı?? diyeceksiniz! Rahmetli babam Mustafa Kemal BULUÇ kendi dünya görüşüne uygun hergün bir veya iki gazete alırdı. Ben de okurdum o gazeteleri, anlamadığım bir yazı olursa babama sorardım.

         O günlük gazetelerden birinde kendisiyle yapılan bir söyleşide molla Mustafa BARZANİ şöyle diyordu: Benim babam oğlum sakın ola ki Türkiye ile uğraşma, Türkiye büyük devlettir, zararlı çıkarsın! Ben de babamın bu nasihatını kulak ardı etmem! Zaten de etmedim.

         Görünen o ki Molla Mustafa BARZANİ babasından aldığı nasihatleri oğullarına ve torunlarına anlatmamış! Anlatmadığı için de hata etmiş. Çünkü oğullarının ve torunlarının yakın zamanda başları derde girecek!

         Türkiye´nin PKK terör örgütüyle Kürdistan´ın bağımsızlık oylamasını ayrı tutması mümkün değildir! Türkiye´nin güneydoğusu aşiretleriyle Irak´ın Kürdistan bölgesinin kız alıp kız verme yoluyla akrabalıkları hiç de azımsanmayacak bir durumdadır. PKK terör örgütü zaten Irak´ın kuzeyinde konuşlanmış olup öncelikli amacı Suriye´de bir kanton (site devlet) peşindedir. Suriye şimdilik üç kantona bölünmüş durumdadır. Rusya, ABD ve YPG sayesinde fiilen bölünmüştür.

         Kürdistan bölgesinde yapılacak olan bağımsızlık oylaması önce Irak´ı sonra komşularını ateşe atacaktır!

         Görünen o ki ortadoğuda kartlar yeniden dağıtılacaktır. Olan yine Ortadoğuda yaşayanlara olacaktır. Mesut BARZANİ bu bağımsızlık oylamasıyla ileride Türkiye´nin Misak-ı Milli ile çizilen bölünmez sınırlarından ?Toprak koparırım.? amacını taşıyorsa çok yanılmaktadır! Barzani´nin bağımsızlık oylamasını Mescid-i Aksa´da namaz kılamayanlar değil namaz kıldırmayan ülkenin desteklemesi ayrı bir konudur.

TESADÜF(!) DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

         Sayın Arkadaşlar daha önce yazmıştım ama yinelemek durumundayım. M.Kemal ATATÜRK´ün önerisiyle hükümet Kerkük ve Musul üzerinde etniksel, tarihsel ve kültürel olarak tez hazırlamaya başladığında doğuda Şeyh Sait isyanı çıkar! İsyanda dini argümanlar kullanılmış olsa da asıl sebep Türk hükümetinin tezini önlemektir! Tesadüf(!) dediğiniz böyle olur!

TESADÜFLERE (!) DEVAM  

         İngiliz altınları nedense tesadüf(!) yaratmakta ustadırlar. Kurtuluş Savaşı hazırlıkları devam ederken Yunan ordusu Ankara´ya yaklaşırken Sivas dolaylarının en güçlü aşireti Koçgiriler isyana kalkışır! Bu tasadüfün(!) amacıysa Ankara´ya yaklaşmakta olan Yunan ordusuyla Koçgiri aşiretinin güçleri arasında Kuvay-i Milliye´yi boğmaktır.

         Şimdi ver kurtulcu abiler ve ablalar bana paranoyak diyecekler. Sayın abiler ve ablalar, bir düşünürün söylediği şöyle bir söz vardır:

         Şeytan Ayrıntıdadır!

         Önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak olan  tesadüf  (!) Mesut BARZANİ´yi  hiç de mesut etmeyecektir !

         Sağlıcakla kalın.

yılmazyaltı
21.09.2017 14:49:17
zekaibey insanlargüclüdigilsearkalarınagüvenirlernedemekistedigimianlamışındır

yılmazyaltı
21.09.2017 14:49:19
zekaibey insanlargüclüdigilsearkalarınagüvenirlernedemekistedigimianlamışındır

yılmazyaltı
21.09.2017 14:49:21
zekaibey insanlargüclüdigilsearkalarınagüvenirlernedemekistedigimianlamışındır

yılmazyaltı
21.09.2017 14:49:23
zekaibey insanlargüclüdigilsearkalarınagüvenirlernedemekistedigimianlamışındır

yılmazyaltı
21.09.2017 14:49:26
zekaibey insanlargüclüdigilsearkalarınagüvenirlernedemekistedigimianlamışındır

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22