Zekai BULUÇ


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK LONDRA´DA


Çanakkale savaşlarında olmayan(!) M. Kemal ATATÜRK beklenmedik yerde ortaya çıktı! Kurtuluş savaşımızda ortada olmayan(!) Sakarya?da, Afyon KOCATEPE?de görünmeyen(!) ATATÜRK öyle bir yerde ortaya çıktıki hiç sormayın!

Yalçın Abim (BATU) uyardı ve bu uyarısı için teşekkürü borç bilirim. Yalçın Abime sağlıklı bir ömür diliyorum./resimler/2018-5/14/0935005246545.jpg

?Bu fotoğraf Londra´da çekilmiş, iki katlı tipik bir Londra otobüsü! Üzerinde sevgili Atamızın yüzlerce, binlerce sözlerinden en güzellerinden biri? Ve güzelim imzası! Ülkemizde zaman zaman hakarete uğrayan, bazen büstleri yıkılan, müzeleri yıllarca tadilat adı altında kapatılan, unutturulmaya çalışılan sevgili Atamızla gurur duymamak elde mi? Ne mutlu bize, ne mutlu Türküm diyene! Onun soyadının son hecesini paylaşana?

Komşularımız Irak ve Suriye paramparça olurken, kan deryası iken, oradan can derdinde kaçan minik büyük tüm sığınmacılar, Aylan bebekler ve diğerleri denizlerimizde boğulurken, sokaklarımızda aç bilaç dilenirken, Almanya´nın kapısında, Macaristan´da tekmelenirken?
Bir yandan da dünyada kabul görmüş liderimizle gurur duyuyoruz. Arjantin´den, Norveç´ten, Londra´dan Hindistan´a takdir edilmiş, Küba´da heykeli dikilip hayran olunmuş sevgili Atamıza. Ancak, ileriyi çok büyük bir netlikle gören Atamızın bize miras bıraktığı sözlere, nasihatlere uymamış ülkemizde, barış kalmamış, komşularımızda kalmamış? 

İngiltere´nin başkenti Londra´da ki otobüslerin üstünde ´´ Peace at home, peace in the world, Mustafa Kemal  ATATÜRK ´´ 
"Yurtta sulh, Cihanda Barış"
yazısı yer almakta. Dünya ülkeleri bile Atamıza çok büyük saygı duymakta.
NOT; Kesinlikle montaj değildir, gerçek fotoğraftır.

Yukarıdaki fotoğraf Birleşik Krallık adıyla anılan ülkenin (İngiltere, İskoçya, ve Kuzey İrlanda) başkentinin bir sokağında çekilmiş.
?

 Yurtta barış, dünyada barış umuduyla??

Bizleri bu bilgiye ulaştırdığı için Sayın Dr. Berna BRIDGE ?e  teşekkür ediyorum .

Kaynak : Ege ?de SonSöz Gazetesi

Sağlıcakla kalın .

 Zekai BULUÇ

hades demigod
21.10.2020 08:32:12
bu gazeteci bilişimden bilgisayardan bi haber...bu yorumu haberi kaldırsın.. doğruluğunu bilmeden haber yapmışsınız.. https://www.malumatfurus.org/londra-otobus-yurtta-sulh-cihanda-sulh/

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51