Zekai BULUÇ


NEO ?LİBERALİZM SEVGİSİZLİĞİ KÖRÜKLÜYOR MU ?


Tuttuğu futbol takımı için sadece taraftar ve seyirci olması gerekenler niçin ölmekten ve öldürmekten bahseder bunun cevabını bizler değil verse verse ancak toplum bilimciler verebilir .

Geçen hafta Türkiye süper lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye kupası şampiyonu Konyaspor maçındaki olaylar  beni aldı 1967 yılındaki Kayserispor ? Sivasspor maçına götürdü . Öyle ya o futbol maçı tamı tamına kırk üç insanımızın yaşamına mal olmuştu . Sanırım 1967 yılındaki Kayserispor ? Sivasspormaçından önce birileri olayın mezhepsel pozisyonunun kaşınmasını istemişti ?

*****

Konyaspor ? Beşiktaş maçında X-ray cihazından kelebek sustalı denilen çift taraflı  kama rahatlıkla geçiyor  fakat İzmir marşından alınan ? Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa ? pankartı  her nasılsa X-ray  cihazında yakalanıp stadyuma girişiengelleniyor .

Ülkemize Neo-liberalizm yerleştiği için insanlar ? gemisini kurtaran kaptan ? deyimiyle sevgisiz büyüyor . Bu da tez hazırlayacak akademisyenler için iyi bir konu olur . Hazırlanacak tezin başlığı şöyle olmalı : Neo ? liberalizm sevgisizliği niçin körüklüyor ?

*****

Sahaya atılan kelebek sustalı yetmemiş olacak ki Türk futbolunun örnek insanı rahmetli Süleyman Seba ?ya küfür ediliyor .

Sağlıcakla kalın .

NOT: Konya Selçuk Üniversitesinden 2 akademisyenin hazırladığı teze bir bakalım  : Spor, görece ve az değerli bir konumda iken, günümüzde toplumun merkezinde yer alan ve çok değer verilen bir kurum haline gelmiştir. Bu bağlamda bir spor dalı olarak futbolun izlediği seyir çarpıcıdır. Futbol, modernleşme süreciyle birlikte, belli bir alt kültüre ait oyun olmaktan çıkarak kitlelerin peşinden sürüklendiği popüler bir eğlence aracı olmak yanında, insanların dinsel ya da yarı dinsel biçimde bağlılık gösterdikleri temel bir doyum kaynağı statüsü edinmiştir (Kayaoğlu 2000).

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92