Cezmi DOĞANER


OSMANLI DÖNEMİNDE EĞİTİM (3)


Osmanlılar döneminde olduğu gibi bugün eğitim programlarından Darwin´in evrim teorisi okutulmuyor.
Başı açık öğrencilere: Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor!
21.10.2016 ,Yurt gazetesi)
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde akademisyenlerin derslere başı açık giren öğrencilere ?Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor? dediği öne sürüldü. Bu olay da ilahiyat ile bilimin (akademisyen) olmanın yan yana gelemeyeceğini ortaya koydu.
Derse giren öğretmenlerin sözlü tacizlerine maruz kaldıklarını belirten N.S., kadın öğrencilere sürekli hakarette bulunduklarını kaydederek, ?Bazı hocalar sürekli kadınlara yönelik nefret söyleminde bulunuyor. Sanki dünyadaki tüm kötülüklerin sebebi bizmişiz gibi davranıyorlar. Kadın öğrencilere sürekli olarak ?Niye okuyorsunuz, ev hanımı olun çocuk doğurun´ diyorlar? diye konuştu.
Jinha´nı haberine göre, derse mecburen başörtüsüyle girdiklerini aktaran N.S.,?Feminizm ve kadın mücadelesi hakkında hakaretlerde bulunuyorlar. Derslere başı açık girdiğimizde ?Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor´ diye taciz ediliyoruz. Başını örtmek kişinin inancıyla alakalı ama hocalar yüzünden mecburen derse kapalı giriyoruz? dedi.
?Siz Zerdüştsünüz´ diyorlar
A.T. isimli bir öğrenci de, akademisyenlerin Kürtleri aşağıladıklarını ve böyle hocalardan ders görmek istemediklerini söyledi: ?Sürekli olarak ırkçılık yaparak Kürtleri aşağılayan söylemlerde bulunuyorlar. Birçok arkadaşımız bu söylemler nedeniyle dersleri terk etti. ?Siz Zerdüştsünüz´ diyorlar. İnançlara saygılı olmak lazım ben Müslümanım ancak Zerdüşt´e inanan insanları aşağılamak faşizmdir. Biz böylesi hocalardan ders görmek istemiyoruz.?
Öğrenciler, rektörlüğe Dicle Üniversitesi İlahiyet Fakültesi´nde karşılaştıkları bu duruma artık katlanamadıklarını belirterek çağrı yaptı.
 (Antalya´da bir öğretmen kağıttan uçurtma yapıp oynayan çocukları diğer öğrencilere yuhalatmış. (20 Eylül 2016 gazeteler)
850-1250 yılları İslam´ın aydınlık çağı, Hıristiyanlar´ın ise karanlık çağıdır. Eski Yunan eserleri düşünce sistemleri islam ülkelerine taşınmış, o dönemde yetmişi aşkın Yunan filozoflarının 200´e yakın eserleri İslam alimleri tarafından tercüme edilmişti.
Özellikle 17 yüzyıldan itibaren islam dünyasında cehaletin ve irticanın at oynattığı bir dönem olarak görülür.
Türkiye´de bugün cehaletin ve irticanın at oynattığı bir dönemi yaşıyor.....

Cezmi Doğaner

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00