Cezmi DOĞANER


PARTİ İÇİ ZORLAMA


“Temel görevlerini yerine getiremediği halde görev yerinden ayrılmayan siyasal yöneticilerin, başında bulundukları örgüt için ve giderek tüm ülke için artık yalnız  yıkım etkenine  dönüşecekleri toplumbilimsel bir gerçektir.”
“Sayın Kılıçdaroğlu’nun,  bir kaç istisna dışında  çalışma  takımının önemli bölümünün,  en başta gerçek CHP’liler olmak üzere genel yurttaş kitlelerinin kafasında ve gönlünde, bırakalım umut ve heyecan uyandırmayı, güven bile veremeyen bir konuma düşmüş bulundukları çoktan belli olmuştur.”
Buna karşın yürürlükteki Siyasal Partiler ve Seçim yasalarının anti-demokratik nitelikleri ‘sayesinde’ parti içinde demokratik denetim ve yenilenme yollarının işlemesi  önlenebildiği için, CHP’nin yönetiminden uzaklaşmama  ‘başarılabilmektedir’!
Bu durumdan  ulus olarak çıkarmamız gereken  sonuçlar ancak şunlar olabilir:  
Siyasal partilerin demokratik işleyişten yoksun oluşu, bir ulusu  tümüyle demokrasiden yoksun bırakma ve bu yüzden  bağımsızlığını da, yurdunu da yitirme yıkımına uğratacak ölçüde büyük bir ulusal tehlikedir.
“Birinci ödev” olan      “Türk  bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuzluğa değin korumak ve savunmak”,  ancak kuruluş  ve işleyişiyle demokratik olan siyasal örgütlerle olanaklıdır.
 
CHP  İl başkanlarının  açıklaması çok zayıf, yetersiz ve içeriksiz. Biat ve itaat sarmalının devam ettiği çok açık, bu örgüt yapısı ile yerel seçimler bence çok zor, üzgünüm. Seçim sonuçlarını doğru okuyan bir bildiri olmamış.
Daha ilk paragrafta lastiği patlamış açıklamanın...
Bunları Kemal Bey seçtirmiş: bütün amaçları Kemal Beyi haklı çıkartmak. Kemal Bey haklı çıkarsa onlarda otomatik olarak haklı çıkacaklar!!! Ne güzel savunma?!!! Dünyadaki çağdaş sosyal demokrat partilerde partilerde böyle bir şey var mı diye neden bir etraflarına bakmıyorlar. Deme ki bunlar düzmece parti içi seçimler ile tekrar seçilecekler. Garantiye almışlar!!!
Bir de Kemal Bey ve Ekibinin esas amacı CHP Yönetimini ellerinde tutmaktır. Bu onlar için çok önemlidir.
Türkiye de iktidar olmak kadar önemlidir.
Temel sorun şudur: CHP'yi yeniden kazanmak için ne yapılabilir?
Bu soruya gerçekçi ve doğru, geçerli ve tutarlı yanıtlar bulabilmek için önce onun bu duruma gelmesinde rol oynayan etmenleri gözden geçirmek gerekir. Bu etmenlerden en önemlisini "ilkesizlik" ve "öğreti eksikliği" olarak betimlemek yanlış olamaz.
Bir siyasal parti kendisini var eden koşulları programında ve o programa özünü katan öğretisinde ve o öğretiyi topluma benimsetecek ilkelerinde bulmak zorundadır.
 
CHP’nin Parti İçi Demokrasi, Tüzük ve Program Konularında Yeniden Yapılanması, tüm yönetim kadrolarının genel başkan dan başlamak üzere yenilmesi Zorunludur.


 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00