Cihat OVALI - YORUM


PUANIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 5.haftasında Adana 5 Ocak Stadyumu´nda komşu Hatayspor´u 3-0´lık net bir skorla yenerek puanını 10´a çıkardı. Her ne kadar net bir skor ibaresini kullandıysam da, oynanan futbola baktığımız zaman misafir takıma da skorun dönebileceği bir maç oldu desek haksız sayılmayız. Özellikle Mavi Şimşekler´in ikinci penaltıyı kaçırdıkları andan başlayıp, ikinci golün geldiği dakikaya kadar geçen sürede yaşadığı panik, bundan sonraki maçlar için bir uyarı mahiyetindedir. Oysa ki belli bir hedefe kilitlenen ve bu hedef için bilgi ve birikime sahip tecrübeli takımların yaşamaması gereken anları yaşadı bu sürede Adana Demirspor takımı. Ama şunu özellikle üzerine basa basa söylüyorum, ilerleyen haftalarda bu takım iyi ve göze hoş gelen futbolunu daha da artırarak sürdürmeye devam edecektir. 2018-2019 futbol sezonunda Temsilcimiz taraflı, tarafsız herkes tarafından parmakla gösterilecek bir hüviyete girecektir bundan emin olun.  Sabretmeye devam edelim, mükafatını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor,  deplasmanda İstanbulspor´la 1-1 berabere kalarak Adana´ya bir puanla döndü. Tam, deplasmandan veya bu sezon ilk defa üç puan mı geliyor derken, hevesimiz 88.dakikada yediğimiz golle kursağımızda kaldı. Sayın Yılmaz Vural´ın söyledikleri geldi aklımıza. Sayın Vural:? Maçlar 80 dakika olsaydı, çalıştırdığım takımlar şampiyon olurdu? demişti. Turuncu Beyazlıların da son 10 dakikada yedikleri golleri hesaplarsak, Sayın Vural´ın söyledikleriyle Temsilcimizin içinde bulunduğu durum benzerlik arz ediyor. Adanaspor her ne kadar üç puana sahip olsa da, sezon başından bu yana oynadığı futbolu puana yansıtamamış durumda. Gerek oynadığı futbol, gerek fizik kondisyonu rakip takımlardan aşağı kalır değil Turuncu Beyazlıların. Üstelik kalesinde güven veren bir eldivenin de olduğunu söylemekte fayda var. Haydi Adanaspor´a gönül veren taraftarlar, Spor Toto 1.Lig´in güçlü ekiplerinden biri olan Boluspor´la Adana´da mücadele edecek takımına sahip çık. Sahip çık ki oda sana ilk beş haftada tatmadığın galibiyet duygusunu yaşatsın. Cumartesi günü kimseye randevu vermeyin tribünler sizleri bekliyor.

Spor Toto  1. Lig´in 5.haftası toplam (20)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu hafta yaşadık.   En farklı sonucu deplasmanda Karabükspor´u 4-0´lık skorla yenen Osmanlıspor takımı elde etti. Öte yandan, Balıkesirspor-Ümraniyespor maçının 44.dakikasında sahaya giren Balıkesirspor formalı bir seyircinin Hakeme fiili saldırıda bulunması ve Hakem Atilla Karaoğlan´ın müsabakayı tatil etmesi  haftanın esefle karşılanması gereken olayıdır.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (10)  puanla  üçüncü sıraya çıkarken,  deplasmanda (1) puanla dönen Adanaspor (3) puanla   on altıncı sırada. İlk beş hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Adana Demirspor ilk üç olarak sırada yer alırken, son sıraları temsilcimiz üç puanlı Adanaspor´la birlikte Elazığspor ve Karabük birer puanla paylaşıyor.

6.hafta karşılaşmalarında;  Adana Demirspor  21 Eylül 2018 Cuma günü saat 19.00´da Altınordu deplasmanı için İzmir´e giderken,  Adanaspor 22 Eylül 2018 Cumartesi günü evinde saat 19.30´da  Boluspor´u ağırlayacak.   

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04