Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?


ROMAN YAZMAK


            Ben siyaseti sevmiyorum.

            Arada sırada siyasi yorumlar yapmaya çalışıyorum.Yazdıklarım siyasi yorumlardan çok kafamda oluşan soru işaretleridir.O soru işaretlerini söyleyince insanların bir kısmı küplere biniyor.Beni olmadık şeylerle suçluyorlar.Belki de o nedenle ben siyaseti sevmiyorum.

            Bankada çalışırken bizim bir sandığımız vardı. Her yıl yönetim kurulu toplantısı için temsilci istiyorlardı.Birinde bende aday oldum.Yüz kişiden yanıma gelen 38 kişinin imzasını alıp, derneğe faksladım.Bir süre sonra sandıktan biri aradı.

          ?Ahmet bey.?dedi.?Bu nasıl oluyor.Aynı kişiler hem seni, hem de filancayı seçmişler.?

            Bu sözleri duyunca şok oldum.Bir anda oy hırsızı durumuna düştüm.Hazmedilir bir suçlama değildi.Karşıdaki vatandaşa ,

           ?Ben yanlış yapmadım.?dedim.?Yanıma gelen insanlarla konuştum,imzalarını aldım ve faksladım.?

            Karşıdaki vatandaş;

           ?Aynı kişiler ona da vermişler.?dedi.

            Sonunda öğrendim ki,diğer aday listeyi eline almış.Yaklaşık 60 kişinin adına oy düzenleyip yerlerine imza atmış ve fakslamış.İşin garibi benim yanıma gelip imza atan kişilerin adına da düzenlemiş.İşte o günden bu yana siyaseti sevmiyorum.Yapılan hatanın sonu savcılıkta bitecek.O da karşıdaki insanı rencide edecek.Ceza almasını savlayacak. Yapılan sahtekarlık,işinden olmasını sağlayacak.İşinden olmasına değmeyecek bir durum.Ben olsam ne olacak?Kendi olsa ne olacak? Hiç bir şey olmayacak.Orada boğaz köprüsünün temelini atacak değiliz.Terfi etme şansımız da yok.Ama siyaset bu.

              Kaç gündür referandum oylamasını tartışıyoruz.Bende demokrasi kuralları içinde yerimi belli etmişim. Evet  diyenlere karşı şakaca;

             ??Her şeye ?EVET? diyene; ?bizde HAYIRSIZ .?diyorlar? demişim.

               Bu söz üzerine şehrin Müftüsünden ?SEVİYEN DÜŞÜKMÜŞ.?eleştirisini alıyorum.Kendisine terbiyem nedeniyle cevap vermedim.Fakat çok üzüldüm.Kendi ise beş dilde ?EVET? yazmış.Facebook da yayınlamış.Onu takip eden biri de ?Mesaj anlaşıldı Hocam.?demiş.

               Yani Müftü efendi yerini belli etmiş. Biz bunlara yalaka diyoruz. Yalaka birilerine yağ çekme işidir. Ondan görünme işidir.Bu tip davranışı hükümete hoş görünmek için yaparlar.

                Gelelim bu günkü eleştirilere.

                Gazetelerde bir haber gördüm.Şanlı Urfa vilayetinde 260 sandıkta ful EVET çıkmış.Bu beni düşündürmeye başladı.Düşünmenin para etmediği bu memlekette.260 sandıkta ve diğer illerle birlikte 3685 sandıkta ful evet çıkması tuhaf değil mi ?

               Bu yaklaşık bir milyon oy demek. Bir milyon oy ise büyük birkaç tane şehir demek. Koskoca şehirlerin hepsi aynı düşüncede ise orada akıl almaz bir durum var demek.Üstelik sandık listelerinde aynı imza ile kullandırılmış olması,hepsinin de doğu illerinde bulunması daha da kötü demek.

              Üç kişinin anlaşamadığı bir ülkede bir milyon insanın  aynı düşüncede olması ancak,Suriye,Irak ve Lipya gibi ülkelerde görülmüş ve duyulmuştur.Çünkü oralarda insanlar susturulmuş ve düşünceleri tutsak edilmiştir.Yüz yıldır Cumhuriyetle yönetilen ülkemizde cereyan etmiş olması utançtır.

              Dahası var.2+2=4 Eder.Bu matematiğin değişmez kuralıdır.Yüzlerce sandıkta bir milyona yakın fazla oy çıkmıştır.Bunun izah edilecek bir tarafı yoktur.

              Nerden geldiyse bilinmiyor.Geldiği yeri kimse görmemiş.Ama bazılarına göre 2.500.000. bazılarına göre 4.000.000. mühürsüz oy tespit edilmiş.Üstelik bu oyların hepside ?EVET? Şu bizim Müftü efendinin beş dilde yazdığı ve Facebook ta ilan ettiği ?Evet? mühürlüymüş.Durumu YSK hazretlerine bildirilmişler.Onlarda tam sandık kapanırken;

              ?Geçerli sayın.?talimatı vermişler.

              Halbu ki YSK kanununun 98 maddesinde Mühürsüz zarfların geçersiz olacağı hükmü bulunmaktadır. Ve daha önce kaç seçimde bunlar geçersiz sayılmışlardır

             Bu sadece Doğu illerimizde olmuştur. Oralara herkes bilir ki OHAL uygulanmaktadır.Ve  vatandaşın durumu devletin gözetimindedir.

              Birde batıda ?Hayır?ların çok olduğu yerlerde sayımlar yapılmıştır.Burada ise insanların Kültür düzeyi yüksektir. Okuma yazma oranı % 99 lardadır.Herkes böyle bilir.Ama sandıklar nedense öyle dememiş.Sadece birkaç büyük şehirde 800 Bin oy geçersiz çıkmış.

              Bizim CHP de bu bilgileri almış mahkeme mahkeme dolaşıyor.Hangi mahkemeye müracaat etse; Cumhurbaşkanından,Başbakandan ve Adalet bakanından mesaj yükseliyor.

              YSK kararı geçerlidir.İtiraz edilemez.

               Danıştay bu işe bakamaz.

               Anayasa mahkemesi yetkisi dışındadır.

               AİHM hükmü yetkisizdir.

               Bütün bunları görünce kendi kendime düşünüyorum.Biliyorum ki  düşünmek bu memlekette para etmiyor.Biz hala ATATÜRK cumhuriyetinin değerini anlayamamışız. Medeni dünyadan kaçıp geri kalmış ülkeler seviyesine kendimizi atmak için, Müftüsüyle, Askeriyle,Polisi ile Miti ile mücadele ediyoruz.

              Benim bu yaştan sonra devlet ile mücadelem olamaz.Tek çare kalıyor o da roman yazmak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51