Cihat OVALI - YORUM


SEVİNCİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI

PANORAMA


Temsilcimiz  Adanaspor  Spor Toto  1.Lig´in 22.haftasında deplasmanda  Manisaspor´u  2-1´lik skorla yenerek emeğinin karşılığı olan üç puanı aldı. Haftalardır iyi futbol oynayıp, alması gereken puanları hanesine yazdıramayan Temsilcimiz, uzatmalarda dahi olsa galibiyet golünü atarak geçen haftayı telafi etti. Gazişehir Gaziantep maçında aldığı farklı mağlubiyetin üzerinde yarattığı yıkımdan sıyrılmak isteyen Turuncu Beyazlılar, maçın favorisi olduğunun bilinciyle başladığı müsabakayı alnının akıyla tamamladı. Her ne kadar uzatmalarda galibiyet golüne ulaşsa da, ortaya koyduğu  seyir zevki yüksek futbolu,  takdir edilmesi gereken bir unsur bu takımın. Kolay değil rakibi bir alt gruba düşmemek için var güçleriyle mücadele etti. Adanaspor bu galibiyetiyle ve oynadığı pozitif futboluyla üst sıralar için ben de varım derken, ev sahibi Manisaspor´un da umutlarının yitirmesine sebep oldu. Toros Kaplanları´nın, sıralamadaki yeri aldığı üç puanla değişmezken, Lig lideri Ümraniyespor´la arasındaki puan farkı on bire  düştü. İlerleyen haftalarda telafisi olmayan  puan kaybına uğramaması gereken Temsilcimiz, yukarıyla makasın açılmamasına dikkat ederek, boyu kısalan bu ligde varını yoğunu ortaya koyması gerekiyor.

Bir diğer Temsilcimiz  Adana Demirspor ise, galibiyet parolasıyla çıktığı 5 Ocak Stadından Boluspor   takımından yediği 3  golle hayal kırıklığı yarattı. Saha ve seyirci baskısını rakip üzerinde hissettiremeyen Temsilcimiz, olumlu futbol  ortaya koyamayınca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Yeni hocamızla geçen hafta deplasmanda alınan galibiyetin  önümüzdeki maçlar için ölçü olamayacağını özellikle geçen yazımda belirtmiştim. Rakip Gaziantepspor, ununu eleyip eleğini asmış bir takımdı. Haliyle bu takımdan alınan puanlar sadece galip takımın moral motivasyonuna destek mahiyetini taşımaktaydı. Ancak, bu hafta o sağlaması gereken moral motivasyon bile yoktu bu takımda. Sezon başı bu futbolcuları isteyen ve sözleşme yaptırıp takıma monte eden fakat, 10.hafta takımı bırakıp gidenlerin hiç vicdanı sızlamıyordur her halde. Yazık, nereden baksan 7-8 bin seyirci statta kahrolurken, ekran başında Türkiye´nin dört bir yanındaki taraftar da hüsrana uğruyor. Bu durumun hesabını soracak kimse yok mu?   Yazık hem de çok yazık.

Spor Toto  1. Lig´in 22.haftası toplam (28)  gole sahne olurken,  (2)  beraberliğin olduğu  bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu  kendi evinde Gaziantepspor´u 5-1´le yenen Erzurumspor   elde etti. 22.haftada en sürpriz sonuçlar Lig´in yukarısında yaşandı. Şöyle ki;  Ankaragücü kendi sahasında Rizespor´a, Giresunspor evinde  Denizlispor´a ve Ümraniyespor da yine evinde Eskişehirspor mağlup oldular. Böylelikle , üst sıralardaki takımlarla orta sıralarda yer alan takımlar arasındaki puan farkı açılmamış oldu. Sonuç ta daha mücadele gücü yüksek maçlar izleyeceğiz önümüzdeki haftalarda.    

Bu  haftayı galibiyetle  kapayan   Adanaspor   (30)  puanla on birinci sıradaki yerini korurken,   haftayı mağlubiyetle kapayan  Adana Demirspor   (24)  puanla  on beşinci  sırada yer aldı.  İlk  sıralarda  Ümraniyespor  (41), Rizespor  (41) ve  Ankaragücü  (39)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (20), Manisaspor (14) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

23.haftada  karşılaşmalar hafta içi oynanacak ve  Adanaspor ile Adana Demirspor  22 Şubat 2018 Perşembe günü saat 19.00´da derbi maçına çıkacaklar. Beraberliğin iki temsilcimize de yaramadığı bu müsabakayı hak edenin kazanmasını diliyorum.

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00