Cihat OVALI - YORUM


SEVİNMEK DE ÜZÜLMEK DE FUTBOLUN İÇİNDE

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 6.haftasında deplasmanda Altınordu´yu 1-0´lık skorla yenerek altın değerinde üç puanla Adana´ya döndü. Başa baş, dişe diş bir mücadeleye andıran İzmir´deki karşılaşma, rakip hocaların karşılıklı hamlelerine sahne oldu dersek yanılmış olmayız. Hocamız Hakan Kutlu  doğru ve akıllıca yaptığı hamleler ile zamanında yapılan oyuncu değişiklikleri, temsilcimizin üç puan almasında en büyük etkendi. Öte yanda, Pote faktörünü de göz ardı etmemek gerekir ki, attığı gol şapka çıkarılacak cinsten. Süper Lig´de benim diyen ve önüne milyon dolarlar dökülen futbolcuların atamayacağı bir gol attı. Topu rakipten alışı, kıvraklığını konuşturarak  Altınordu defansını ipe dizer gibi geçmesi ve topu kaleye göndermesi, tam derslik bir pozisyondu. Devam Pote devam, Mavi Şimşekleri sevince boğmaya devam. İlk 6 haftada alınan (13) puan hatırı sayılır bir puan olup, bundan sonraki haftalarda alınacak  puanlara,  iyi ve göze hoş gelen futbol oynamanın müjdesini de vermektedir. Mavi Şimşekler 7. haftada karşılaşacakları Eskişehirspor maçında, rakibin içinde bulunduğu konumu dikkate alarak ve rakibi küçümsemeden oynadığı takdirde, üç puanı hanesine yazdıracaktır.Haydi Adana Demirspor taraftarı 5 Ocak tribünleri mutlu olmanız için Pazar günü sizleri bekliyor.

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor,  kendi evinde Lig ikincisi Boluspor´a 2-1 yenilerek, sezon başından beri kazanamama geleneğini sürdürdü. Turbeyler grubunun Maroton Tribünü´nde yerini aldığını görmek beni çok mutlu etti. İnanın maçın sonuna kadar da hiç susmadılar,  tıpkı geçmiş senelerde olduğu gibi takımlarına destek verdiler. Benim nazarımda maçın galibi tek kelimeyle Turbeyler grubuydu. Ancak, Turuncu Beyazlı takım futbolcuları ve teknik heyet, taraftar desteğinden olumlu manada maalesef hiç etkilenmedi. 39 ve 54.dakikalarda yediği iki golle mağlup duruma düşen temsilcimiz, her ne kadar 66.dakikada skoru 2-1´e getirdiyse de bereberliği koparabilmek için mücadele gücünden yoksundu. Adeta puan almamak için sahaya çıkan bir takım vardı dersek yerinde bir tabir kullanmış oluruz. Cihat Hoca, maçın ertesi günü karşılıklı anlaşmak suretiyle Kulüpten istifa etti. Adanaspor´u Giresun deplasmanına Ali Asım Hoca hazırlayacak. İşi zor, bu futbol kadrosuyla puan veya puanlar toplayabilmesi için, müthiş bir futbol şansına ihtiyacı var.

Spor Toto  1. Lig´in 6.haftası toplam (16)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu haftalardan birini yaşadık.   En farklı sonucu sahasında Karabükspor´u 4-0´lık skorla yenen Elazığspor  takımı elde etti. Öte yandan; Adana Demirspor, Denizlispor, Gençlerbirliği, Boluspor ve Giresunspor deplasmanda rakiplerini yenerek haftayı üçer puanla kapadılar.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (13)  puanla  üçüncü sıradaki yerini korurken,  kendi sahasında puan alamayan  Adanaspor (3) puanla   on yedinci  sırada. İlk altı hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Adana Demirspor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Elazığspor, temsilcimiz Adanaspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

7.hafta karşılaşmalarında;  Adana Demirspor  30 Eylül 2018 Pazar günü saat 19.30´da Eskişehirspor´u ağırlarken,  Adanaspor  1 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 19.00´da  Giresunspor´a konuk olacak.   

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00