Cihat OVALI - YORUM


ŞİMŞEK 2.HAFTAYI TELAFİ ETTİ


Adana Demirspor geçen hafta sahasında aldığı şok mağlubiyetin acısını, komşu Gaziantep´in Gazişehir takımını 1-0´lık skorla yenerek çıkardı.

Spor Toto 1.Lig´in favori takımları Gazişehir ve Demirspor takımları seyir zevki yüksek bir mücadele sergilediler Gaziantep´te. Öyle ki, ilk dakikalardaki temsicimizin golle sonuçlanan üstünlüğü sonrasındaki dakikaların, ev sahibi takımın yoğun baskısıyla geçti dersek yanlış söylememiş oluruz. Ancak şunu da unutmamak gerekli,  kontra toplarla Demirspor´un yakaladığı pozisyonlar da azımsanmayacak boyutlarda.

Pote,  gol yollarında Mavi Şimşeklerin olmazsa olmazı. Üç dakika önce penaltı kaçıracaksın, domaralize olmadan oyununa devam edeceksin ve golünü bulup takımına deplasmandan üç puan getirecek skoru elde edip evine döneceksin. Kolay başarılacak bir futbol tarzı değil bu. Bu sene en yerinde transferlerden biridir diyebilirim.

Öncelikle takım olarak Adana Demirspor´a baktığımızda, son iki sezondur oynadığı futbol ve içinde bulunduğu konumdan, bu sene daha başarılı olacağı muhakkak. Seyir açısından, tribünleri her an ayağa kaldırabilecek bir futbolu benimsemiş durumda temsilcimiz. İlk beş veya altı haftayı ne kadar az kayıpsız kapatırsa bu takım, o kadar şampiyonluğun en güçlü adayı olacaktır diye iddia ediyorum. Çünkü, doğru dürüst kamp dönemi geçirmeden Lig başladı, çoğu futbolcu kampa girmeden maçlara çıktı. Geleceği parlak bir futbol ve seri galibiyetler  önümüzdeki haftalarda bizleri bekliyor. Taraftarın Gaziantep´te takımına sahip çıkması bu iddiamızı doğrulamıyor mu?

Her zaman mağlubiyet sonrası takımları eleştirmek adet olmuş bizim Ülkemizde. Asıl önemli olan galibiyetlerden sonra da takımların eksik yanlarını yerinde teşhis edebilip, uyarılarda bulunabilmektir. Adana Demirspor´un bu deplasman galibiyeti sonrası, bazı konularda dikkate değer noktaları belirtmek istiyorum. Şöyle ki,

- Biri son saniyede olmak üzere iki rakip vuruşunun temsilcimiz direğinden dönmesi ki o vuruşları rakip nasıl rahat gerçekleştirebiliyor?

- Yine  rakip  özellikle ikinci yarı temsilcimizi yoğun baskı altında tutarken, orta sahada oynayan topçularımız neden topa hükmedemedi?

- Topla oynama oranının rakipten az olması temsilcimizin daha üretken olmasını engelledi mi?

Sadece bu müsabaka için kafamda oluşan bu sorunların önümüzdeki haftalarda önleminin alınacağına hiçbir şüphem yok. Şuna eminim Adana Demirspor iyi yolda, sadece sabretmesini bilmek gerek.

 

YAZARLAR

  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    10264,01%-0,70
  • DOLAR

    32,25% 0,00
  • EURO

    34,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2396,18% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3891,70% -0,29