Cihat OVALI - YORUM


TEMSİLCİLERİMİZDEN 16.HAFTADA TOPLAM 3 PUAN

PANORAMA


Adanaspor evinde  Eskişehirspor´u  2-0 yenerken, Adana Demirspor deplasmanda Balıkesirspor´a 2-1 yenildi.

 ADANASPOR NİHAYET GALİBİYETLE TANIŞTI

Temsilcimiz Adanaspor Spor Toto  1.Lig´in 16.haftasında oynadığı Eskişehirspor karşılaşmasını kazanarak, haftalar sonra üç puan hasretini sona erdirdi. 2500 civarında bir seyirci kitlesinin önünde oynanan karşılaşmada Turuncu Beyazlılar tecrübesiyle maçı kazandı. Öyle ki, genç futbolculardan kurulu misafir takım çok koşuyor, pres yapıyor, pozisyona giriyor ancak, son vuruşlarda acemilikleri ortaya çıkıyordu. Sonuç oyunu olan futbolda gerekli skoru alamazsan, ligin dibine demir atmak zorunda kalırsın. Ekonomik zorluklar bu sene futbolu yeteri kadar etkiledi. İşte misafir takımın içinde bulunduğu durum da bu. Her neyse, Adanaspor´u aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Çılgın bir futbol felsefesiyle  sahaya çıkan misafir takıma karşı nasıl oynaması gerekirse öyle oynadı. Öte yandan aldğı bu galibiyetle Temsilcimizin Play-Off´a göz kırptığını da belirtmekte fayda var.

 ŞİMŞEK ÜÇ PUANI SON ANDA KAÇIRDI

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, Balıkesirspor karşılaşmasında maçın bitmesina saniyeler kala yediği golle Adana´ya puansız döndü. Oysa ki maçın 10.dakikasında Pote´nin ayağından kazandığı golle skor üstünlüğünü ele alan Mavi Şimşekler, bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Sadece 55-60.dakikalar arasında orta sahada biraz denge kuran Demirspor sadece savunma yapıp gol yememe felsefesi güttü.Hatta 69.dakikada yediği gol bile uyanması için yeterli olamadı. Bu sefer beraberliği korumak istedi o da son saniyelerde elden kaçtı. En iyi defans hucum futboludur. Kendi sahana çekildiğin maçların sonu hezimetle sonuçlanır. Demirspor´un bu hafta elinden kaçırdığı üç puanın gerçek sebebi defansa gömülü oynamaktan başka bir şey değildir.

 

 16. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 16.haftası toplam (25)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç sonuçlarından biri Hatayspor´un sürprizlerine bir ilave yaparak deplasmanda Giresunspor´u 3-0´lık bir skorla yenmesidir.

 Bu  haftayı puansız  kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  dokuzuncu sıraya düşerken, 16.haftayı üç puanla kapatan Adanaspor da on birinci sıraya yükseldi. On altıncı  hafta sonunda zirvedeki takımlar Gençlerbirliği, Denizlispor ve Gazişehir takımları yerlerini korurken, son sıralarda Afyonspor, Eskişehirspor ve Karabükspor yer alıyor.

 17.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 17.haftasında Adanaspor 23 Aralık 2018 Pazar günü saat 13.30´da Osmanlıspor´a konuk olurken, Adana Demirspor  da aynı gün saat 16.00´da Gençlerbirliği takımını ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22