Cihat OVALI - YORUM


TOPARLANMA DÖNEMİ

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 27.haftasında deplasmanda Giresunspor´la karşılaştı. Maç başladığı anda favori ev sahibi takım gözükse de, ilerleyen dakikalarda Demirspor oyunu dengeledi. Çok büyük bir talihsizlik sonucu Sezer Özmen´in kaval kemiğinin kırılması, tüm futbolcular üzerinde olumsuz etki yarattı ancak, hayat devam ediyor felsefesinden yola çıkılarak dokuz dakikalık aradan sonra maç başladı. Moral bozukluğuyla karşılaşmaya başlayan futbolculardan, iyi oyun beklemek mümkün olmasa da, 31.dakikada gelen Mendi´nin müthiş kafası birazcık yüreklere su serpti. Bu gol sonrası tamamen oyun üstünlüğünü ele alan Mavi Şimşekler, 45+´da attığı  golü müteakip, soyunma odasına iki farklı üstünlüğün verdiği güvenle girdi. İkinci yarı,  al gülüm ver gülüm tarzında oyun devam ederken, Adil Demirbağ´ın yarattığı penaltıyı kullanan Çağlar Birinci´nin vuruşunu 56.dakikada  Kaleci Kurtuluş Yurt çıkarınca, takım ve taraftar derin bir oh çekti. İşte bu pozisyon maçın kırılma anıydı diyebilirim. Zorlu Giresun deplasmanından çok kıymetli üç puanla dönen Demirspor´u cani gönülden kutluyorum. Son üç haftada ikisi deplasman olmak üzere aldığı yedi puan, küçümsenecek bir başarı değil. Sezer Özmen´e de acil şifalar diliyorum, her ne kadar 6-8 ay sahalardan uzak kalacağı dile getirilmekte ise de, henüz 25 yaşında olan futbolcumuzun kendini daha çabuk sürede toparlayacağından hiçbir kuşkum yok

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor,  mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı 5 Ocak Stadı´ndaki  Balıkesirspor karşılaşmasından puan çıkaramadı. İki takımın sonucu değiştirmeye yönelik ataklarında gülen taraf,  misafir takım oldu. Yine seyirci desteğinden yoksun sahaya çıkan Toros Kaplanlar ı, elinden gelen çabayı gösterse de Lig´in ikinci devresindeki form düşüklüğü devam etti. Oysa ki,  ilk yarıda sergilediği performansı devam ettirebilseydi, şimdi ligin zirvesinde yer alırdı. Kemal Kılıç hocayla yakalanan istikrarı mumla arar olduk. Adanaspor takımı özetle ; zirve mücadelesi verirken ilerleyen haftalarda bir alt lige düşmeme mücadelesi verir hale geldi. Dolayısıyla, sezon başıyla şu an içinde bulunduğu ortam siyah ve beyaz kadar farklı. Dilerim Eyüp hoca takımı bir an önce toparlayarak istikrarı yakalar ve pek umudum olmasa da taraftarıyla barışıp, tribünler eski günlerine döner. Çünkü, taraftarın desteğine ihtiyacı var bu takımın. Adana´ya,  Adanaspor´la karşılaşmak için gelen deplasman takımları için en rahat stat 5 Ocak oldu maalesef.

Spor Toto  1. Lig´in 27.haftası toplam (24)  gole sahne olurken,  yine beraberliğin olmadığı bir  hafta yaşadık.   En farklı sonucu deplasmanda Eskişehirspor´u 4-2´lik skorla  yenen  Altınordu  elde etti. Liderliğe oynayan Rizespor, Ankaragücü ve Ümraniyespor ?un bu haftayı galibiyetle kapatmaları, Lig sıralamasına damgayı  vurdu.

Bu  haftayı çok önemli bir galibiyetle   kapayan  Adana Demirspor   (34)  puanla  on ikinci sıraya yükselirken, (33) puanda kalan Adanaspor on üçüncü  sırada  yer alıyor.   İlk  sıralarda  Rizespor  (52) , Ankaragücü  (49) ve  Ümraniyespor  (47)  puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (30), Manisaspor (15) ve Gaziantepspor (7) puanla son sıralarda bulunuyor.

28.hafta karşılaşmalarında;   Adana Demirspor 16 Mart 2018  Cuma günü saat 18.00´de Ümraniyespor´u ağırlarken,  Adanaspor  17 Mart 2018 Cumartesi  günü saat 13.00´de Rizespor´a konuk olacak.

Liderlik mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak temsilcilerimize başarılar dileriz.

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51