Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


TÜLİN ÖĞRETMEN VE GELECEĞİN TARIM OKULU


/resimler/2019-7/16/1140189897953.jpgBiz Ayaslıların çok sevgili ve çok değerli öğretmenlerinden birisidir Tülin Erdemışık.

Her birimizin yaşamını şekillendirmiş, geleceğimize katkı sağlamış ve ayakları yere sağlam basan bireyler olarak yetişmemiz için emeğini üzerimizden eksik etmemiştir.

Yaşam enerjisini sadece bizlere aktarmakla kalmamış, aynı zamanda kentimizin gelişmesi, sorunlarının giderilmesi, insanlarımızın aydınlatılması gibi konularda da önemli çalışmalarda bulunmuştur.

/resimler/2019-7/16/1140525054921.jpgBaşarıyla yürüttüğü çiftçiliğinin yanı sıra hem Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi hem de Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak Adana´ya sağladığı yararlarla örnek olmaya devam etmiştir.

Hayatın her alanında bizlerin gurur kaynağı olmuştur.

Kendisiyle yaptığımız son görüşmede, fikir önderliği yaparak başlattığı çalışmanın ayrıntılarını dinlerken, gururlanmakta ne kadar da haklı olduğumuzu düşündüm.

/resimler/2019-7/16/1141330993131.jpgEğitimin ve tarımın içinde olması hassasiyetiyle her iki sektörde yaşananların farkında, bundan bir süre önce, uzun yıllardır hayalini kurduğu bir projeyi daha hayata geçirmek üzere ilk adımları atar.

Sanayide olduğu gibi tarımda da ara eleman sıkıntısı vardır ve okumak isteyip de imkânları kısıtlı pek çok genç olduğu gerçeği de malumdur. Bu gerçekten hareketle, tarım ve eğitim sektöründeki ilgili kurumlarla, kişilerle görüşmeler yapar.

Bir tarım yuvası olan kentimizde, tarım eğitimi almış gençlere ihtiyaç vardır. Tülin öğretmenin amacı ise Adana´ya bir tarım lisesi kazandırarak, bu gençleri böyle bir meslek lisesiyle tarım sektörüne kazandırmak, onların, birer meslek sahibi olarak hayatta bir yer edinmesini sağlamaktır. Ne mutlu ki bu düşünceleri büyük destek görür.

Ve geçen yıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Tarım Meslek Lisesi´ni Adana´mıza kazandırır. Fakat Tarım Meslek Lisesi olarak değerlendirilmek üzere açılan 24 derslikli bu okula yeterli sayıda öğrenci kaydedilemediği için, sınıflar boş kalmasın, diye Sarıçam Kız Meslek Lisesi öğrencileri alınır. Oysa okulun, işlevine uygun olarak yaşamını sürdürmesi için yeterli sayıda öğrenciyle yoluna devam etmesi gereklidir.

/resimler/2019-7/16/1142549744672.jpgBu aşamada Adana Ticaret Odası koordinasyonunda, Çiftçiler Birliği ev sahipliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Seyhan Ziraat Odası, Adatüb, Ziraat Mühendisleri Odası, Adana Tahıl Üreticileri Birliği katılımıyla bir toplantı yapılır. Toplantının moderatörlüğünü Tülin Erdemışık üstlenir.

Toplantıda, Adana Tarım Meslek Lisesi´nin önemi, öğrenci sayısı çerçevesinde verimliliğinin arttırılması, öğrencilerin oluşabilecek ihtiyaçlarının giderilmesi, geleceğe dair yapılanması, işlevsel ve cazip hale getirilmesi, burs imkânı sağlanması konularında fikir birliğine varılır.

Hazırlanan afişlerle, ilanlarla şehrin muhtelif yerlerinde duyurular yapılır, köyler tek tek gezilerek çalışmalar hakkında bilgi verilir.

Herhangi bir sınav gerekmeden, puan üstünlüğü ve kontenjan sorunu olmadan bu okulda, geleceğin sektörü olarak tarımı yaşatacak nesiller yetiştirmek, eğitim alan gençleri, Türkiye´nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek niteliğe kavuşturmak gibi sağduyu gerektiren bir hususta özverili çalışmalar yapılır.  

Bizlerin de geleceğimiz olan çocuklarımızın ve tarımın, bölgemizde, ülkemizde gelişmesi adına çalışmalar yaparak, öğrencilerin ve velilerin bu okulumuza ilgi göstermesini sağlayarak destek olabileceğimizi belirtiyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyorum.

Tufan Değirmencigil
17.05.2020 09:09:08
Hocam bu sene bizde çocuğunuz için tarım lisesini düşünüyoruz ama üniversiteye geçişi nasıl olacak pek bilgimiz yok bilgi verebilirseniz teşekkür ederiz.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22