Cihat OVALI - YORUM


ÜMİDİMİZİ KORUYORUZ

PANORAMA


Bu hafta Adanaspor deplasmanda Gazişehir´e 4-1´lik skorla yenilirken, Adana Demirspor evinde Altay´la 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı.

ŞİMŞEK´TE BÜYÜ BOZULDU

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 29.haftasında karşılaştığı Altay´la 2-2 berabere kalarak, kendi sahasında bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Oysa ki maça fırtına gibi başlayan ve henüz 17.dakikada 2-0´lık skoru yakalayan Mavi Şimşeklerin, sonucu daha da fazla kendi lehine çevireceğini beklerken dakikalar geçtikçe yanıldığımızın farkına vardık. Skor üstünlüğünü hesaba katıp, kendi sahasında rakibi karşılama yöntemini güden Demirspor,  ilk yarıdaki misafir takım ataklarını karşılama konusunda başarılı olduysa da, ikinci yarının başlamasıyla birlikte Altay takımın önce ilk golünü, sonra da 57.dakikada ikinci golünü ağlarında gördü. Son dakikalarda, siyah beyazlıların ceza sahasında elle oynamasına izin veren hakem triosu da öne çıkınca, Mavi Şimşekler bu maçtan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Geçen haftada belirttiğim gibi, Ligin boyu iyice kısaldı. Kala kala 5 hafta kaldı maçların bitmesine. Bakın bu hafta kaybedilen iki puan sonucu, dış sahada üç puan alan Ümraniyespor girdi Play-Off potasına. Demirspor ise sıralamada yedinciliğe düştü bir anda. Demirspor´un son 5 haftadaki maçlarına bakmak gerekirse; önümüzdeki hafta Adana derbisi var, 31.hafta içerde Boluspor´la, 32.hafta Giresunspor deplasmanına gidecek, 33.hafta iç sahada Balıkesirspor´la oynadıktan sonra son hafta Gençlerbirliği deplasmanıyla bu seneki Lig maçlarını tamamlamış olacak. Oynayacağı bu 5 maçın zorluk derecesi çok yüksek Mavi Şimşeklerin. Ama iyi motivasyon ve kazanma arzusuyla toplamda 15 puan çıkarma durumu yüksek Temsilcimizin. Umut ederim yanılmayız. Bu hafta yaşadığımız kabusu da bir an önce atlatmak dileğiyle.

 ADANASPOR BİLDİĞİMİZ GİBİ

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, konuk olduğu Gazişehirspor´a farklı bir skorla yenilerek, bu haftayı da puansız kapadı. Lig´de 16 ve 17.sırada bulunan Afyonspor ve Elazığspor kazanamadığı sürece Adanaspor için sıkıntılı bir durum yok.Söz konusu takımlar bu haftaki maçlarından puan çıkaramadığı için, aradaki 8 puanlık makas devam ediyor. Yine de dikkatli olmakta fayda var. Ortada alınabilecek 15 puan görülüyor ki, düşme potasıyla olan puan farkının korunması icap ediyor. Bu fark korunduğu sürece, korkulu rüya görmek mümkün değil Toros Kaplanlarında. Öte yandan tabiî ki alınacak puan ve puanların maddi ve manevi açıdan değerlerini de inkar etmemek gerek. Dileğimiz mümkün olduğu kadar puan ve puanlarla Ligi tamamlasın Temsilcimiz.

 29. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 29.haftasında toplam (20) gol  atılırken, üç beraberliğin olduğu  hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı, geçen hafta Adana Demirspor´a mağlup olan Ümraniyespor´un, deplasmanda bu Ligin iddialı ekiplerinden Altınordu´yu yenerek tekrar ilk altı içerisine girmesidir.

Bu  haftayı bir puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor,  Play-Off potasından aşağı düşerek yedinci sırada yer alırken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor  on üçüncü sırada bulunuyor. Yirmi dokuz hafta sonunda zirvede Gençlerbirliği ve Denizlispor  takımları bulunurken, düşme hattında Afyonspor, Elazığspor ve Karabükspor var.

 30.HAFTA

Spor Toto 1.Lig´de bu hafta ADANA DERBİSİ var.Adanaspor ile Adana Demirspor 21 Nisan 2019 Pazar günü saat 19.30´da kozlarını Adana 5 Ocak Stadı´nda paylaşacaklar. İki takıma da sonsuz başarılar dilerken, centilmence bir mücadele temenni ediyorum.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00