Cihat OVALI - YORUM


UMUDA YOLCULUK

PANORAMA


Bu hafta Adana Demirspor deplasmanda Afyonspor´u 2-0´lık skorla yenerken, Adanaspor kendi evinde Denilispor´a 4-3´lük sonuçla kaybederek mağlubiyet geleneğini devam ettirdi.

ŞİMŞEK SERİYE BAĞLADI

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 28.haftasında karşılaştığı Afyonspor´u deplasmanda  2-0´lık skorla yenerek, Play-Off inadını sürdürdü. Son üç maçını galibiyetle kapayan Mavi Şimşekler artık geleceğe umutla bakıyor. Ümit Hoca´nın takıma katkısı en üst seviyeye ulaşmış görülüyor. Artık rakip şu olmuş veya bu olmuş fark etmiyor. Tek hedef galibiyet diyerek oynuyor maçlarını Demirspor. Esasen ligin boyu kısaldıkça telafisi olmayan haftalara giriyoruz. Üst taraftaki takımları yakalamak ve Play-Off oynayabilmek açısından seri galibiyetler çok önem taşıyor. Kulüp, Başkanından tutun taraftarına kadar galibiyetlere inanmış durumda, umarım beklentilere cevap verir bu takım. Emekler boşa çıkmaz. Sezon başından beri bu kadar badire atlatıp, Play-Off gurubunu yakalamak Mavi Şimşekler için büyük başarı olacaktır.

ADANASPOR´A YAZIK OLDU  

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, evinde konuk ettiği Denizlispor takımına 4-3´lük skorla mağlup oldu ve 28.haftayı puansız kapadı. İlk yarısı heyecansız ve pozisyonsuz geçen karşılaşmanın ikinci yarısında, skordan da anlaşılacağı üzere bol gollü ve pozisyonu her geçen dakika artan bir müsabakaya şahit olduk. Seyir zevki çok yüksek olan karşılaşmanın tek üzücü tarafı, Turuncu Beyazlıların bu maçtan puan çıkaramamış olmasıdır. Oysa ki Adanaspor bu maçtan en az bir puanı hak etmişti. Bu sezon belli bir istikrarı yakalayamayan Toros Kaplanları için artık hedef de kalmadı dersek hatalı bir ifade kullanmamış oluruz. Ligin bitmesine altı hafta kala düşme potasının sekiz puan üste bulunmak, gerçekçi konuşmak gerekirse korkulu rüya görmekten uzak olmak anlamına gelir.

 28. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 28.haftasında toplam (31) gol  atılırken, iki beraberliğin olduğu  hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı, beş takımın deplasmanda rakiplerini dize getirerek evlerine üçer puanla dönmeleri oldu.

Bu  haftayı üç puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor,  bir maçı eksik olmasına rağmen sekizinci sıradaki yerini koruyup rakiplerine puan olarak yaklaşırken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor  on üçüncü sırada bulunuyor. Yirmi sekiz hafta sonunda zirvede Denizlispor, Gençlerbirliği ve Hatayspor takımları yer alırken, düşme hattında Afyonspor, Elazığspor ve Karabükspor var.

 29.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´de Adana Demirspor 11 Nisan Perşembe günü saat 19.00´da 27.haftada oynamadığı Ümraniyespor karşılaşmasına çıkarken,15 Nisan Pazartesi günü saat 19.00´da da Altay´la oynayacak. Her iki maçta da Adana 5 Ocak Stadyumu´nda ağırlayacak rakiplerini Mavi Şimşekler. Adanaspor ise 14 Nisan Pazar günü saat 19.30´da Gazişehir takımının konuğu olarak sahaya çıkacak.

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22