Zekai BULUÇ


ÜNİTER YAPI MI, YOKSA FEDERATİF YAPI MI?

Ulus devlet ve üniter yapıdan yana olan kimliklerini yitirip; George Soros’ un verdiği kimliklerle, kendilerini yenileyen (!) bir kısım Numaracı Cumhuriyetçi abiler ve ablalar federatif yapı için kolları yeniden sıvadılar!


Ulus devlet ve üniter yapıdan yana olan kimliklerini yitirip; George Soros’ un verdiği

kimliklerle, kendilerini yenileyen (!) bir kısım Numaracı Cumhuriyetçi abiler ve ablalar federatif

yapı için kolları yeniden sıvadılar!

                       Daha önce yüzyıllık çınar Yeni Adana Gazetesinin köşesinde yazmıştım! Ülkemizdeki ve Suriye’deki son gelişmeleri izleyince yeniden yazmaya karar verdim. 2. Paylaşım Savaşı sonrasında sınırları yeniden çizilen Yugoslavya’nın kurucu devlet başkanı Josef TİTO  şöyle bir sav’da bulunur: M.KEMAL ATATÜRK’ün Türkiyesi Üniter yapısından dolayı, uzun ömürlü olmayacaktır. Fakat Federatif Yugoslavya Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır!

                       Josef TİTO daha sonra bu savından vazgeçip şunları söyler: Yugoslavya kristal bir küredir ve ben bu kristal küreyi nefesimle havada tutuyorum. Benden sonra ne olur bilemem!

                      Josef TİTO federatif yapının şovenist bir yapı olduğunu geçte olsa öğrenmişti. Şovenist politikalar dünyanın en tehlikeli siyaset biçimidir! Federatif yapılarda şovenist politikalar en üst seviyeye çıkar ve bir federatif bölge kendini diğer bölgelerden üstün sayar!

                      Peki sonra ne olur? Emperyalizm, “Macar salamını yutamazsınız, doğramanız gerekir.” söylemini devreye sokar ve o ülkeyi site devletler haline getirilir! Türkiyemizde oynanan  oyun Yugoslavya’dakinin benzeridir!

                    Yugoslavya olayını iyi analiz yapanlar yalnızca Türkiye’nin yurtseverleri değil aynı zamanda emperyalistler ve onların işbirlikçileridir!

                    Yugoslavya’nın düştüğü durum üniter yapıyla, federatif yapının arasındaki farkın belirginleşmesi ve aynı zamanda M.KEMAL ATATÜRK’ün tarih önünde bir kez daha haklı çıkmasıdır!

              Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92