Cihat OVALI - YORUM


ÜZERİMİZE KABUS ÇÖKTÜ

PANORAMA


Bu hafta Adana Demirspor deplasmanda İstanbulspor´a 2-0´lık skorla yenilirken, Adanaspor sahasında Altay takımına 3-2´lik skorla mağlup oldu.

ŞİMŞEK İSTİKRARI ARIYOR  

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 21.haftasında karşılaştığı İstanbulspor´a 2-0´lık skorla mağlup olarak Adana´ya puansız döndü. Oysa ki hafta içinde yeni bir hocayla anlaşma yaparak, temiz bir sayfa açmak niyetindelerdi. Evdeki hesap çarşıya uymadı diyebiliriz. İlk yarı ile ikinci yarıyı kıyaslarsak aynen siyah ile beyaz kadar farklı olan müsabakada, son 45 dakikada tempoyu arttıran ev sahibi takım, topa sahip olmanın mükafatını 76.dakikada bulduğu golle aldı.Temsilcimizin yediği ikinci gol ise, defansın oyun dengesinin bozulmasından geldi diyebiliriz. Takımın başına gelen Ümit Hocanın birtakım şeyleri değiştireceğinin işaretlerini görmek mümkün. Oyun disiplinini ön plana çıkartarak, dağınık futbol oynayan bu takıma çok şeyler katacağına inananlardanım. Hala bu kadar puan kaybına rağmen, Play-Off sınırında bulunan takımla arasında 5 puanın bulunması Hocamızın gayrete gelmesi bakımından yeterli bir sebep. Önümüzdeki haftalar için, bu hafta deplasmanda oynayacağı Hatayspor maçından alınacak puan veya puanlar Mavi Şimşeklerin geleceğini belirleyecektir.

 TOROS KAPLANLARI FIRSAT TEPTİ  

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, konuk ettiği İzmir temsilcisi Altay takımına hiç beklenmedik şekilde 3-2´lik skorla mağlup olarak 21.haftayı puansız kapadı. Oysa ki, 12 ve 35.dakikalarda rakibi karşısında bulduğu 2 golle skor üstünlüğünü eline geçiren Temsilcimizin, ikinci yarıda da aynı futbol felsefesiyle skoru koruyacağı, hatta daha da fazla gole ulaşacağını düşünmüştük. Ancak, ikinci 45 dakikada tamamen oyun üstünlüğünü rakibine kaptıran Turuncu Beyazlılar 53,75 ve 84.dakikalarda rakibinin attığı gollere engel olamayarak, sahadan puansız ayrılma başarısını gösterdi! İki golün arkasına yenilen bu üç gol, umarım bu maçla kalır ve önümüzdeki haftalara sirayet etmez. Coşkun Hocamın tecrübesi ve kalitesiyle takımı toparlayacağını umut ediyorum. 21.hafta bir diğer Temsilcimizi evinde yenen İstanbulspor´la karşılaşacak olan Toros Kaplanları´nın, bu maçla birlikte alacağı galibiyetle moralinin düzeleceğini ve ileriye daha sağlam bakabileceğini düşünüyorum.

 21. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 21.haftasında toplam (24)  atılırken,  iki beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı, oyuncu değiştirme hakkı bulunmayan ve bir oyuncusu da sakatlanarak 10 kişi kalan Karabükspor karşısında, Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa´nın büyük bir centilmenlik göstererek, takımında bir oyuncuyu dışarıya alarak 10´a 10 şeklinde mücadeleye devam etmesidir. Öte yandan, Denizlispor´da çıkış devam ederken, ilk haftaların flaş takımı Gençlerbirliği´ndeki çöküş de sürüyor.

 Bu  haftayı puansız kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  dokuzuncu sıradaki yerini korurken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da mevcut yerinden bir basamak aşağıya inerek on ikinci sırada bulunuyor. Yirmi bir hafta sonunda zirvede Denizlispor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği takımları yer alırken, düşme hattında Afyonspor,Elazığspor ve Karabükspor var.

 22.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 22.haftasında Temsilcimiz Adana Demirspor  16 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 13.30´da Hatayspor´a konuk olurken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor  17 Şubat 2019 Pazar günü saat 19.00´da İstanbulspor´u  ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05