Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


VEDA ET ONA! ÜMİT VERME YOL VER!!

Âşık olan, seven bekleyene veda edemez öyle kolay kolay.. Hadi diyelim etti. Vedasının arkasında durması beklenemez.


Hisleri olmayanın veda etmesi gerekmez mi? Ümit, umut doğmaz mı seven, âşık olan için? Her gün reddi yaşamak ve ölmek yerine tek bir kelimeyle acı da olsa iletişimi tamamen kesmek gerekmez mi? Bu da bir tür şiddet değil midir? Psikolojik yani duygusal şiddet değil midir? Hisleri olmayanın karşısındakini yanıltarak, sürüncemede, arafta, ikilemde, olmayacak duaya âmin demekle bırakmasıistemeden de olsa, hesapsız ve kasıtsız da olsa bir nevi ümit verme içeren manevi şiddeti olmaz mı?

Şiddet, fiziksel ve cinsel değildir sadece. Yersiz, boş yere ümit vermek, hayal kurdurmak da şiddettir. Âşık olan, seven boşluğa düşer. Emin olamaz. Karşısındakinin hislerinin varlığından ya da yokluğundan. Emin olamayan kurgulamaya ve yorumlamaya başlamaz mı? Bu da bir tür olumsuz manipülasyon değil midir? Gerek sessizlikle gerek sözlü gerek davranış olarak. Evet âşık olan, seven hayallerinin gerçekleşmesini ister, imkânsızı kafasında hisleriyle imkânlı hâle getirir. Bir süre sonra karşılıklı hislerin olduğu, platonik olmayan, fotosenteze gerek kalmayacağı şüphesiz bir duruma yoğun inançla karşı karşıya gelmez mi? Daha da ilerlerse iletişim âşık olan, seven zannetmeye başlar ve evet biz farklı ve özel bir ilişki yaşıyoruz boyutuna gelmez mi? O boyuta gelince sahiplenme başlamaz mı? Sahiplenme başlayınca kıskançlıklar başlamaz mı? Evet zamanla aşama aşama hepsi gerçekleşir. Âşık olan sırf iletişimin tamamen kesilmemesi yüzünden kesilebilecek bir ilişki türü varken hele fantastik bir sürece girer.

Âşık olanın, sevenin kişilik yapısına göre, zihniyet, bakışaçısına vs. göre maalesef işler sarpa sarmaya başlar iyice. Sonucunda öyle bir yere bile gelebilir ki kriminal bir olayla bile karşılaşılabilir.

Evet. Risk alınır. Olumlu kesin sonuçlar için değil olumlu olma ihtimali için alınır. Kesin olumsuz olacaksa ona risk denmez. Riskte mutlaka olumlu sonuçlanma ihtimali vardır. Eğer hisleriniz yoksa kimseyi belli bazı istisnai nedenler dolayısıyla iletişime zorlamayın. Veda edin. Âşık olan, seven size öyle kolay kolay veda edemez etse bile arkasında duramaz. Bunu anlayın ve umut, ümit vermemek adına iletişime devam etmeyin. Çok ve hatta aşırı sakıncalı. Şiddeti uygulayan farkında olmadan bizler oluyor ve başka tür şiddetleri çağırabiliyor, onlara davetiye çıkartabiliyoruz.

Psikolojik yani duygusal şiddeti başka bir deyişle manevi şiddeti uygulamazsak fiziksel ve cinsel şiddette azalma görülecektir çünkü fiziksel ve cinsel şiddetin çıkış noktasının bazen bizim uyguladığımız farkında olarak ya da olmayarak psikolojik şiddet olduğunu da unutmayalım. Şiddetin her türlüsü itici, soğuk ve travmatik ve de inciticidir.

Lütfen artık psikolojik şiddeti es geçmeyelim. Her şeyin başı psikoloji. Psikoloji bir insanın ve çevresinin hayatını değiştirebilecek güce sahiptir. PSİKOLOJİMİZE SAHİP ÇIKALIM. ŞİDDETE HAYIR.

HER TÜR ŞİDDETE HAYIR!..

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00