Zekai BULUÇ


YASSAH HEMŞERİM! YASSAH !


2-3 Hafta önce  Galatasaray´ın kendi sahası Ali Sami YEN stadyumunda ev sahibi olarak yapacağı maça Down Sendromlu çocuklar geldiler. Geldiler, biletlerini alıp maç kuyruğuna girdiler. Girdiler girmesine de ?Vur deyince öldüren? futbol federasyonu görevlileri Down Sendromlu çocukların pasoligleri olmadığı için maçı izlemelerine izin vermediler.

            Türkiye futbol federasyonu  görevlileri görevlerini yapmanın(!) huzuru içerisinde evlerine gittiklerinde hangi sevgiyle çoluk çocuklarına sarılıp öptüler anlamam mümkün değil!

            Herkesin çocuğunun Down Sendromlu doğmak şanssızlığı gibi bir durum var. Bu yazdığım bir temenni değil, her ailenin başına gelebilecek bir şanssızlık!

            Galatasaray takımının kurucu genel başkanı rahmetli Ali Sami YEN sağ olsaydı ?Vur deyince öldüren? futbol federasyonu görevlilerini memleketlerine kadar kovalardı.

            Maç izlemek uzmanlara göre bir tür terapi şekli. Down Sendromlu çocukların maç izlemesini önleyen görevlilerin Bakırköy Ruh sağlığı hastanesinin baş hekimi  rahmetli Fahrettin Kerim Gökay  gibi hocanın terapisine kesin kes ihtiyaçları var ! Hocaların hocası Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay o görevlilere öyle bir akıllı(!) raporu verirdi ki o raporu kimse değiştiremezdi.

            Yalnızca o görevlileri değil böyle bir akıldışı talimat veren Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri böyle bir skandala ortaktırlar!

            Görevliler Down Sendromlu çocuklara YASSAH HEMŞERİM dediler ama ne yazık ki Down Sendromlu çocuklar futbol maçı izlemekten başka bir şey bilmiyorlardı.

2. YASSAH HEMŞERİM!

2. YASSAH HEMŞERİM  Türkiye´nin en gelişmiş turizm bölgesinde yaşandı. Alanyaspor ? Fenerbahçe futbol maçını izlemek için biletlerini alıp stadyuma girmek için sıraya giren Turistlerin pasoligleri olmadığı için stadyuma girmeleri önlendi. Ya arkadaşlar bu turistler YASSAH HEMŞERİM´den niçin anlamıyorlar?

            Niçin turist gelmiyor mu dediniz? YASSAH HEMŞERİM YASSAH!

Ali Sami YEN stadyumunda Down Sendromlu çocukların maça alınmamasında Galatasaray Spor Kulübünün hiç kusuru yoktur! Ben Fenerbahçeliyim bu da böyle biline. Ama biz Yeni ADANA´lıyık gördüğümüzü yazarız!

            Sağlıcakla kalın.

            NOT : Yok birbirimizden farkımız  ama biz anasının gözü yedi kız kardeşiz ! Başlıklı yazım için sayın Ahmet DUMAN ´dan haklı bir uyarı geldi . Sayın DUMAN : Yedi kız kardeşin ismini yazmadığım için o güzel yazın eksik kalmış dedi . Sayın DUMAN´a uyarısı için çok teşekkür ediyorum ayrıca böyle bir şeyi düşünemediğim için hepinizden özür dilerim .

DÜNYANIN EN ZENGİN YEDİ PETROL ŞİRKETİ (YEDİ KIZ KARDEŞ )

Anglo-Persian Oil Company (Birleşik Krallık): İngiliz-İran Petrol Şirketi olarak ismi değişmiştir. En son aşamada ismi British Petroleum olarak kalmıştır.

Gulf Oil (ABD): 1984´de SoCal tarafından satın alınıp Chevron´u oluşturdu. ABD´nin kkuzeydoğusundaki eyaletlerde halen bu adda hizmet veren istasyonlar vardır.

Royal Dutch Shell (Hollanda / Birleşik Krallık):

Standard Oil of California (SoCal) (ABD): 1984´te Gulf Oil ile birleşerek Chevron´u oluşturdu.

Standard Oil of New Jersey (Esso) (ABD): Sonraki adıyla Exxon, 1999´da Mobil ile birleşerek ExxonMobil´i oluşturdu.

Standard Oil Co. of New York (Socony) (ABD): Sonraki adıyla Mobil. 1999´da Exxon ile birleşerek ExxonMobil´i oluşturdu.

Texaco (ABD): 2001´de Chevron tarafından satın alındı.Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92