Zekai BULUÇ


YERLİ VE MİLLİ SÖYLEMLERİ SIRASINDA "YANKEE " LEŞMEK !


            Son günlerde görsel ve yazılı basında ?Yerli ve milli? sözcükleri her önüne gelen tarafından kullanılıyor. Kimsenin aklına ?Yerli ve milli ilaç sanayii ile silah sanayiini kurup bağımlılıktan kurtulacağız!? demek gelmiyor.

            Emperyalist silah şirketleri size silah satmazsa; olası bir savaşta kurşunu yiyip ölürsünüz!

            Yerli ve milli ilaç sanayiiniz yoksa silaha bağımlı olduğunuz kadar ilaca da bağımlı olursunuz!

            Emperyalist ilaç şirketleri sizde yaygın olan hastalıkların tedavisi için gerekli olan ilaçları satmadığı zaman tek kurşun yemeden acılar içerisinde ölür gidersiniz!

            Yerlicilik ve Millicilik ithal köfte yiyip ithal gazoz içmekle olmaz! Yerlicilik ve Millicilik Türkiye´nin tüm ihtiyaçlarını Türkiye´de üretmekle olur. Yerlicilik ve Millicilik kamu mallarını özelleştirme yoluyla yabancılaştırmakla olmaz!

            Arkadaşlar bir de AVM´lerin yeme içme reyonlarında dayatılan Amerikanvari yaşam tarzıyla ne yazık ki çağdaş olunmadığı gibi bolca ?Yankee? yetiştiriyoruz.

            AVM´lerde verilen mesaj şudur: TÜKETİN, TÜKETİN! TÜKENENE KADAR TÜKETİN!

            AVM´lerdeki yaşam tarzını gözlemlemek için bazen ben de oraya gidiyorum. ?Yankee? sözcüğünde hiçbir abartı yoktur!

            Bu yıl çok sevdiğim balık türü İstavrit´ten hiç yiyemedik. Hem güzel hem de her keseye uygun...

            Yerlicilik ve Millicilik denizin dibini kürtaj yapmak değildir. Aksine denizin dibine yapılan kürtajı önlemektir! Türkiye ´de balık bu yüzden azalmıştır .

            20 - 25 katlı binalar yapıp gecekonduları seyretmekle ve AVM´lerde dayatılan Amerikanvari yaşam tarzıyla çağ atlanmaz! Atlansa atlansa 8 - 10 yaşındaki kız çocuklarının evlerinin önünde atladığı gibi ip atlanır!

            Şeker fabrikalarının bir kısmı özelleştirilecekmiş! Nişasta bazlı şekere geçince GDO´lu mısırdan şeker üretilmeye başlanınca obez hastalığı daha da yaygınlaşacak, bunun sonucunda Sağlık Bakanlığı´nın girdileri daha da çok artacaktır. Bu durumda yük yoksulların üzerine yüklenecek ve emperyalist ilaç şirketleri olası hastalıkların ilacını satmak için sıraya girecektir

            Şeker fabrikalarının bir kısmının özelleştirilecek olması yerli ve milli değildir! GDO´lu şeker imal ettirip Türkiye´ye satılmasını sağlamak gayri millidir!

Ülkemizde yeteri kadar ?Yankee? var. Daha fazlasına hiç gerek yoktur.

1929 ve 1930 yıllarında dünyada gerçekleşen ekonomik krizden Türkiye fazla etkilenmediği gibi faydalı da olmuştur. Danışmanları ve arkadaşları M. Kemal ATATÜRK´e ?Paşam, Avrupa´da atıl durumda onlarca fabrika var. Sadece ham madde ve elektiriği eksik. Uygun görürseniz bunları satın alıp Türkiye´de çalıştırabiliriz.? derler. M. Kemal ATATÜRK ?Arkadaşlar, ne duruyorsunuz? Hemen alıp getirin, uygun yerlere fabrikalar kuralım.? deyince Türkiye´de tekstil sanayisinin temeli atılmıştır.

Sümerbank fabrikalarının gelişmesi böylece sağlanmıştır! Nazilli Sümerbank fabrikasının açılışına giden M. Kemal ATATÜRK fabrikaya gidince ustabaşının bir işaretiyle işçiler makineleri üretime başlatmıştır. Makine gürültülerini duyan M. Kemal ATATÜRK yanındakilere dönerek ?İşte asıl musiki budur.? demiştir!

Benim de yıllarca çalıştığım Adana Sümerbank fabrikası TIRPANİ Kardeşler´den satın alınarak devletleştirilmiştir!

Yerli ve Milli olan Adana Çimento Fabrikasının o zamanki üretimine göre uzmanlar çimento rezervinin 110 yıl süreceğini hesaplamıştır.

Sağlıcakla kalın.
Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22