Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


YÜZ YILLIK GURUR


/resimler/2017-12/18/0942134487292.jpgBir gazete düşünün ki;

Bir ulusun var olma mücadelesinde yerini almış, kurtuluş bilincini yeşertmiş, yaşatmış, 1918 yılından bu tarafa yayın hayatını aralıksız sürdürmüş, bu özelliğiyle ülkemizin ilk ve tek gazetesi olmuş, bir asır boyunca Türkiye´nin her haline tanıklık etmiş olsun.

İşgal altındaki vatanımızda Kuva-yı Milliye ruhunu canlandırsın, umutsuzluğa kapılmaksızın milli mücadelenin gerektirdiği duygu ve düşüncelerle can bulsun.

Tek karış toprağın düşmana verilmeyeceğine inanan, Adana Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´ni kurup başkanlığını yapan Ahmet Remzi Yüreğir tarafından, 25-Aralık-1918 tarihinde Fransızların Adana´yı işgalinden sadece 5 gün sonra ve bu işgale karşı direnmek, örgütlenmek üzere kurulsun.

Düşman kuvvetlerince hakkında ölüm kararı alınması ve gazeteye yapılan baskınla yayınının yasaklanması üzerine Pozantı´ya geçen Ahmet Remzi Yüreğir´in, bir tren vagonunda, oldukça zor şartlarda gazeteyi çıkartmasıyla ve cepheye ulaştırmasıyla yaşamına devam etsin.

Bağımsızlığın kazanıldığı, cumhuriyetin ilan edildiği yılların en onurlu ortağı sayılsın. O zamanlardan günümüze Atatürk´ün ilke ve devrimlerini savunsun, cumhuriyetin meşalesini elinde tutsun, vakur duruşuyla, ilkeli tavrıyla yayın hayatını sürdürsün.

İlkelerinden, değerlerinden, dünya görüşünden ve bağımsızlığından ödün vermesin.

Gücünü, Kurtuluş Savaşı´nın başladığı yıllarda ve hemen ertesinde tüm yurda hakim olan ulusal bağımsızlıktan, cumhuriyetin temellerinden alsın ve koruduğu bu değerlerle onurlu bir duruşu kendine kimlik edinsin.

Düşüncede aydınlık, bilgide yol gösterici, çağdaşlaşmada Atatürk ilkelerini benimseyici hayat görüşünü yansıtabilsin. Kalıcılığı sağlamak adına dürüstlüğünden, tarafsızlığından vazgeçmeyebilsin.

Türk basın dünyasına pek çok önemli gazeteci, yazar, sanatçı yetiştirsin, milli kültür ve hafızanın okulu sayılsın. Ahmet Remzi Yüreğir´in oğlu olan ve uzun yıllardır gazetenin başında bulunan Çetin Remzi Yüreğir´in dayısı Fazıl Hüsnü Dağlarca´nın ilk hikayelerini, şiirlerini yayınlasın.

1965 yılında, ?Bu ödül bir kez daha bir gazetenin büyüklüğünün, sayfalarının sayısına ve tirajına bağlı olmadığını göstermiştir. Bir gazetenin büyük olması için bir sürü baskı makinesi koleksiyonuna değil fakat bir ruha sahip olması gerekir? denilerek, Dünya Basın Başarı Ödülü´ne layık görülen ilk ve tek Türk gazetesi olsun.

1996 yılında, Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü´nü, 2015 yılında ise Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü´nü alsın.

?Atatürk Türkiye´sinin ileri karakolu?, ?Türkiye´nin basın çınarı?, ?Bir mucizenin simgesi? olarak anılsın.

Ve tam 100 yıllık olsun. Bir asra damgasını böyle vursun.

İşte bu yüzden ve daha pek çok sebepten dolayı Yeni Adana Gazetesi, haklı gururumuzdur. 2018, gazetemizin 100. yaşını çok özel etkinliklerle kutlayacağı bir yıl olacak. Ve bizler, 24-Aralık-2017 Pazar günü, Seyhan Otel´de düzenlenecek kokteylde bir araya gelerek, bu milli değerin etrafında kenetleniyor olmanın onurunu yaşayacağız.

YAZARLAR

  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00