Kılıçdaroğlu´ndan Davutoğlu´na dokunulmazlık göndermesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin´den Başbakan Ahmet Davutoğlu´na dokunulmazlık tepkisi gösterdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık düzenlemesine ‘evet´ diyeceklerini belirterek, ´Benim dokunulmazlığım kalkacaksa eyvallah kalksın. Merak ettiğim Davutoğlu niye dokunulmazlığını koruyor. Davutloğlu, neden korkuyorsun sen?´ diye sordu.
SİYASET
BUGÜN 23 NİSAN: ULUSAL EGEMENLİĞİMİZE EL KONULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Ulusal iradeyi temsil ettiği yanılsamalarıyla beslenen ve kişisel otorite tahakkümüne dayalı oldubittilere, benzeri ancak 1930´ların diktatörlükler Avrupa´sının yıkıntıları arasında aranıp bulunabilecek bir dikta rejiminin hayallerine karşı uyanık olmalıyız
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
“CHP ÜST YÖNETİMİNİN AKP´NİN DOKUNULMAZLIKLAR TEKLİFİNE DESTEK VERMESİ YANLIŞ”
22. Dönem CHP Adana Milletvekili Ziya Yergök, “Cumhuriyet Halk Partisinin,AKP´nin Anayasa değişikliği ile Mecliste bekleyen dokunulmazlık dosyalarını Anayasa ve İç Tüzük´teki süreçlerini atlayarak doğrudan yargıya intikal ettirmesine destek vermesi affedilmez bir hata olarak tarihe geçecektir,” dedi
ÖNCE MENDİLİ, SONRA KUPA VE MADALYALARI KAPTILAR
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu´nun (ÇOSKK), Yüreğir Gençlik Merkezi´nin katkıları ve Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda düzenlediği ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği´ etkinliğinde, 2. olan Ertuğrul Gazi İlkokulu´nun minik sporcuları, kazandıkları kupayı okul müzesine konulmak üzere müdür Kutbettin Demir´e teslim etti.
YAŞAM
ADANA BAROSU MESLEKTAŞLARINA NASIL BİR ANAYASA İSTEDİKLERİ SORUSUNU SORDU..
Yapılan yazılı açıklamada, devletin temel organlarını, organların işleyişini, birey-yurttaşın temel hak ve özgürlüklerini düzenleyen ve bir toplumsal uzlaşma belgesi olan Anayasa, yine gündemdeki yerini korumaya devam ettiği belirtildi.
GÜNDEM
AV. MENGÜCEK GAZİ ÇITIRIK: “SAYIN CUMHURBAŞKANI, ETTİĞİ YEMİNE BAĞLI KALMAK VE ANAYASANIN UYGULANMASINI GÖZETLEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR”
Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, ettiği yemine bağlı kalmak zorunda olduğunu belirterek, “10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, göreve başladığı günden itibaren yurttaşlarını ve ülkeyi birleştiren, derleyen, toparlayan, kucaklayıcı bir anlayış yerine, yok sayan, ötekileştiren, aşağılayan, hakaret eden, hedef gösteren anlayışı söz-davranış ve açıklamaları ile ortaya koymuştur” dedi.
GÜNDEM