?21 HAZİRAN´DA İLK F-35 UÇAĞINI TESLİM ALACAĞIZ?

 ?21 HAZİRAN´DA İLK F-35 UÇAĞINI TESLİM ALACAĞIZ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "21 Haziran´da ilk F-35´in teslimi için Türkiye davet edildi, Ben istedim iptal ettim´ veya ?Türkiye´yi çıkarmak istiyorum´ olmaz. Gerekçeler de kabul edilebilir değil ama kongreden S400´den dolayı mektuplar geliyor. "

Antalya Gazeteciler Cemiyeti´ni (AGC) ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Senatosu´nun F-35 kararını değerlendirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "21 Haziran´da ilk uçağın teslimi için Türkiye davet edildi. Teslim yapılacak. Ondan sonraki süreçte eğitim çalışmaları orada devam edecek. Bu çok taraflı ve kapsamlı bir proje. ?Ben istedim iptal ettim´ veya ?Türkiye´yi çıkarmak istiyorum´ olmaz. Gerekçeler de kabul edilebilir değil ama kongreden S400´den dolayı mektuplar geliyor. Kafa karıştırıcı bazı girişimler oluyor ama herkes yükümlülüğünü yerine getirmeli. Biz bugüne kadar ortak üretim dahil üzerimize düşeni yaptık. Bugüne kadar F-35´ler için ödememiz gereken parayı da hiç aksatmadan ödedik. Biz yükümlülüklerimizi yerine getirdik" ifadelerini kaydetti. 

ABD Senatosu´nun F-35 kararını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme. Türkiye alternatifsiz değil. Bu teşebbüsler esef verici, stratejik ortaklığın ruhuna aykırı" demişti.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı