Tarih: 13.11.2018 18:14

?ABD YETİŞMESE İDİ FRANSIZLAR ALMANCA ÖĞRENECEKLERDİ?

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği (AB) ordusu kurmayı öneren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´a ağır eleştirilerde bulunarak, kendisi hakkında yağmur yağdığı gerekçesiyle ABD askeri mezarlığındaki törene katılmadığı haberlerini ise yalanladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´a ağır eleştirilerde bulundu. Trump, Macron´un Avrupa Birliği (AB) ordusu önerisini değerlendirerek, ?Emmanuel Macron ABD, Çin ve Rusya karşısında Avrupa´yı korumak için kendi ordusunu kurmayı öneriyor. Öte yandan Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Bunun Fransa için sonucu ne oldu? Onlar ABD meseleye müdahale etmeden önce Paris´te Almanca öğrenmeye başlamıştı. NATO´nun bedelini ödeyin ya da ödemeyin? ifadelerini kullandı.

Fransa´ya yeni vergiler yolda 

Fransa ile yaptıkları şarap ticaretine de değinen Trump, ABD üretimi şarapların vergiler sebebi ile Fransa pazarına girmekte zorlanırken, Fransız şaraplarının çok rahat bir şekilde ABD´ye girdiğini belirtti. Trump bu dengesiz vergilendirmenin yakın zamanda değişeceğini aktardı.

?Fransa´yı yeniden harika yap? 

Fransa´daki işsizlik oranları yüksekliği hakkında da yorumda bulunan Trump, Macron´un sorununun bunu görmezden gelip farklı konulara odaklanmak olduğunu belirtti. Fransa´daki sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Trump, seçim kampanyasında kullandığı slogana atıfta bulunarak, ?Fransa´yı yeniden harika yap? ifadelerini kullandı.

"Yağmur açıklaması yalan haber" 

Trump son olarak ise hakkında basında yer alan ve Trump´ın havanın yağmurlu olduğu gerekçesiyle Fransa´daki ABD askerlerinin mezarlığında düzenlenen törene katılmadığı haberlerine açıklık getirdi. ABD Başkanı, ?Bu arada helikopter Fransa´daki mezarlığın sıfır görüş netliğinin sıfır olması gerekçesiyle uçuş gerçekleştiremeyince ben gitmesi için öneride bulundum. Ama Gizli Servis bana ?hayır´ cevabını verdi? dedi. Trump konu hakkında çıkan tüm haberleri de yalanladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —