Tarih: 21.04.2018 15:20

KUZEY KORE´DEN NÜKLEER VE BALİSTİK FÜZE DENEMELERİNİ DURDURMA

Facebook Twitter Linked-in

Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı, ordunun uzun menzilli baalistik füze denemelerini de durdurduğunu ve kararın 21 Nisan itibariyle yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Kuzey Kore´nin açıklamasında hükümetin ulusal odağını değiştirme ve ekonomiyi geliştirmek için bu adımları attığı belirtildi.

Pyongyang´ın hamlesi, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un´un, yarımadada nükleer gerilimi bitirmek için Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in´le görüşmesi öncesi geldi. Kuzey Kore ile ABD arasında da Mayıs ayında bir zirve düzenlenmesi planlanıyor.

Açıklama sonrası ABD Başkanı Donald Trump da Twitter´dan bunun Kuzey Kore ve Dünya için çok iyi haber olduğu mesajını paylaştı. ?Büyük ilerleme? diyen Trump, zirveyi sabırsızlıkla beklediğini de yazdı.

Donald J. Trump

?@realDonaldTrump

North Korea has agreed to suspend all Nuclear Tests and close up a major test site. This is very good news for North Korea and the World - big progress! Look forward to our Summit.

1:50 AM - Apr 21, 2018

Güney Kore cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Kuzey Kore´nin kararının yarımadanın nükleer güçten arındırılması adına anlamlı bir ilerleme olduğu kaydedildi.

Kuzey ve Güney Kore liderleri arasında, 27 Nisan´daki görüşme öncesi ilk defa acil telefon hattı da açıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —