Tarih: 31.07.2018 23:38

SURİYE´NİN BM TEMSİLCİSİ: ?TÜRK ASKERLERİNİ TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARACAĞIZ?

Facebook Twitter Linked-in

Suriye´de muhalefetin ana destekçilerinden olan Türkiye, IŞİD ve Kürt militanlarla savaşmak üzere ülkenin kuzeyinde asker göndermişti. Ankara ayrıca, İran ve Rusya´yla birlikte varılan çatışmasızlık bölgeleri anlaşması kapsamında muhaliflerin elindeki İdlib´e asker konuşlandırdı.

VOA Amerka´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Suriyeli büyükelçi Caferi, Şam hükümetinin Türk askerlerinin bölgede kalmasına izin vermeyeceğini vurgulayarak, ?topraklarımızdan çıkaracağız? ifadesini kullandı.

Rusya´nın İran, Türkiye, Suriye ve muhalefet temsilcileriyle birlikte 10´uncu tur görüşmelere ev sahipliği yaptığı Soçi´de konuşan Caferi, görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması halinde Suriye´nin İdlib´i geri alma hakkını saklı tuttuğunu kaydetti.

Caferi´nin açıklamaları, Şam hükümetinin başkent çevresindeki bölgeler ve güneybatıdan isyancıları çıkardıktan sonra İdlib´de büyük bir operasyon başlatacağı yönünde spekülasyonlar yapıldığı bir döneme denk geldi.

Rusya Cumhurbaşkanlığı´nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ise, İdlib´de yakında bir operasyon olacağı ?söylentilerini? yalanladı. Ancak Lavrentyev, Rus ordusunca oluşturulan koridorlar vasıtasıyla bölgenin aynı adı taşıyan başkenti İdlib´i 300 ila 500 kişinin terkettiğini bildirdi.

Rus temsilci ayrıca, Suriye´nin güneybatısında Rusya´nın desteklediği askeri operasyonun sona erdiğini açıkladı. Suriye hükümeti 19 Haziran´da bölgede başlattığı operasyonda Dera ve Kuneytra bölgelerinden silahlı muhalif grupları çıkarmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —