EĞİTİM 17.01.2022 09:48:00 767 0

"10 EBEVEYNDEN 4’Ü TEKRAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLMESİNİ İSTİYOR"

ARAŞTIRMAYA GÖRE, "EBEVEYNLERİN SADECE 1/3’Ü ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERME KONUSUNDA RAHAT HİSSEDİYOR.OKULLARDA ALINAN ÖNLEMLERİN YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEN EBEVEYNLERİN ORANI SADECE %31."

Ipsos tarafından gerçekleştirilen Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması 91. dönem verileriyle toplumda; yüz yüze eğitim için okula dönüşü güvenli bulmayan velilerin oranı ile bugün geldiğimiz noktada bu oran arttı mı geriledi mi? Önlemleri incelendiğinde sebepleri neler? Özellikle maske başlığı altında bir gevşeme gözlemleniyor mu? Okulların açıldığı ilk günden beri salgından dolayı online / uzaktan eğitimin devam etmesini isteyen ya da yüz yüze eğitimin sürmesini isteyen velilerin görüşlerinin ne yönde olduğuna yönelik ifade, tutum, davranışları incelendi.

TEKRAR ONLINE EĞİTİME GEÇİLMESİNİ İSTEYEN EBEVEYNLERİN SAYISINDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİCİ. 
Ipsos araştırmasına göre; okulların açıldığı ilk günden beri salgından dolayı online / uzaktan eğitimin devam etmesini isteyen bir kitlenin hep olduğu görülüyor. Ancak; kitlenin oranı  %25’ler civarındayken bugün her 10 ebeveynden 4’ü tekrar online / uzaktan eğitime geçilmesini istiyor. Yüzyüze eğitimin devam etmesi görüşünde olan ebeveynlerin oranı ise %47. 

EBEVEYNLERİN SADECE 1/3’Ü ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERME KONUSUNDA RAHAT HİSSEDİYOR: Okullar açıldığı ilk günden beri ebeveynlerin yarısı çocuklarının okula gitmesi konusunda rahat hissetmiyor. Bugüne baktığımızda da bu oranın değişmediği görülüyor. Ama diğer taraftan okulların açıldığı ilk zamanlarda bu konuda rahat hissettiğini söyleyen ebeveynlerin oranı %43’ten bugüne gelindiğinde %33’e gerilemiş durumda.   

OKULLARDA ALINAN ÖNLEMLERİN YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEN EBEVEYNLERİN ORANI SADECE %31. Koronovirüs salgınına yönelik okullarda alınan önlemler konusunda okulların açıldığı ilk haftalarda da her 10 veliden 4’ü yeterli olmadığı görüşündeydi. Ancak bugün bu konuda velileri görüşleri daha olumsuz. Velilerin yarısı bugün okullarda yeterli önlem alınmadığını düşünüyor. Önlemlerin yeterli olduğunu düşünen velilerin oranı sadece %31. Okullarda uygulanan önlemlere bakıldığında da özellikle maske konusuna eskisi kadar dikkat edilmediği görülüyor. 

MANŞET: EBEVEYNLERİN YARISI ÇOCUKLARININ OKULA GİTMESİNİ GÜVENLİ BULMUYOR. 2021-2022 eğitim yılında okulların tekrar yüzyüze eğitime başladığı ilk hafta ebeveynlerin %63’ü çocuklarının okula gitmesi güvenli bulurken bugüne gelindiğinde bu oran %42’ye gerilemiş durumda. Güvenli olmadığını düşünenlerin oranı ise yaklaşık 2 katına çıkmış. 

Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik verilerle ilgili şu değerlendirmelerde
bulundu; 
"Son haftalarda salgına dair hissedilen duygular arasında kafa karışıklığı öne çıkıyordu. Bu durum çok da şaşırtıcı değildi tabi, yeni varyant, 3.doz aşı, karantina süresi değişmesi, iç hat uçuşlarında PCR test mecburiyetinin kalkması gibi konular insanın kafasını karıştırmaya yetiyor da artıyor. Bir yandan salgının sonuna yaklaştığımıza dair umutlanmak istiyoruz, bu umudu besleyen gelişmeler de oluyor, ama diğer yandan vaka sayıları tırmandıkça tırmanıyor. Her ne kadar kayıplar vakalar kadar çok artmıyor olsa bile belli bir sayının altına da inmiyor. Ve sonuç olarak toplum umut ile umutsuzluk arasında savruluyor. Bu durumun en somut örneklerinden birini çocukların okula dönüşü ile ilgili düşüncenin değişiminde görüyoruz. Araştırmamıza göre ise Eylül’de yüz yüze eğitim için okula dönüşü güvenli bulmayan velilerin oranı %27 iken şimdi velilerin yarısından fazlası okulları güvenli bulmamaya başladı. Eylül başında velilerin yarısı okullarda alınmış olan önlemleri yeterli buluyordu, şimdi bu oran %31’e gerilemiş durumda. Önlemleri incelediğimizde velilerin özellikle maske başlığı altında büyük bir gevşeme gözlemlediklerini görüyoruz. Gerek öğrencilerin gerekse öğretmenlerin maske kullanımlarında Eylül ayına kıyasla büyük düşüşler var. Kaldı ki velilere göre Eylül’de bile kullanım prensiplerine uyum %50’ler civarındaydı. 
Yarıyıl tatili öncesi Milli Eğitim Bakanı yüz yüze eğitim ile ilgili tartışmalara kesin bir ifade ile nokta koymuştu. Velilerin de yaklaşık yarısı benzer bir görüş ile online eğitime karşı duruyor. Ancak bu oran bir iki ay önce üçte ikiye yakındı, bir süredir azalıyor. Online eğitime dönülsün diyen velilerin oranında ise %23’lerden %38’lere doğru bir yükseliş söz konusu.
Bir yandan salgının bitişine dair umutlanmak istiyoruz, bir yandan da korkularımız baki. Hiç kuşkusuz ki ilginç bir dönem geçireceğiz. Umarım bu dönemin sonunda bir daha salgın araştırması yapmadığımız günlere kavuşuruz.

Koronavirüs Salgını ve Toplum Genel Kamuoyu Araştırması ile Türkiye’de koronavirüs vakasının ilk kez tespit edilmesini takiben vatandaşların bu konuya ilişkin farkındalık düzeylerini, endişelerini, değişen davranışlarını ortaya koymak ve hükümetin bu konudaki politika ve uygulamalarının kamuoyundaki yansımasını anlamak hedeflenmiştir.  Araştırma, Online Görüşmeler (CAWI) ile 18 yaş üstü İBBS 1 düzeyinde Türkiye temsili 800 birey ile gerçekleştirilmiştir. 09- 11 Ocak 2022 tarihleri ile veriler; 91. dönem verilerini kapsayan araştırmanın istatistiki hata payı, %95 güven aralığında ± %3’tür…"

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli