Tarih: 16.07.2018 09:55

15 Temmuz Adana´da anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Akşam saatlerinde parka gelen vatandaşlar yoğun güvenlik önlemleri altında içeri alındı. Park içerisine yerleştirilen dev sahnede 15 Temmuz´un yıl dönümü nedeniyle kısa film gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından şehitler için Kura-an´ı Kerim okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın İstanbul´da yaptığı konuşma Adana halkına sinevizyon ile canlı izletildi.

Kutlamalara Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü´de eşlik etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş:Allahınıza kurban, 15 Temmuzda sokaklarda caddelerde meydanlara çıktınız. Darbecilere darbe vurdunuz. Allahınıza kurban Adana´da diyerek, vatandaşı selamladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adanalılara şöyle seslendi;? 15 Temmuz 2016´da doğrudan hükümete devlete yönelik iç savaş kaos ortamı yaratmayı amaçlayan hain bir kalkışma ile aziz milletimiz karşı karşıya kalmıştır. Allaha şükürler olsun ki, milletimiz kendi iradesine sahip çıkmış. Daha fazla demokrasi daha fazla hukuk diyerek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan darbe kalkışmasına fırsat vermemiştir. Adana´da milletimize karşı, doğrudan göğüs göğüse kaldığımız bir çatışma ortamı olmamıştır. Buna cesaret edilmemiştir. Adanalı hemşerilerimizde buna fırsat vermemiştir? dedi. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —