4 FARKLI AR-GE PROJESİNİ YARIM SAATTE GELİŞTİRDİLER
EĞİTİM 26.06.2022 13:45:00 1118 0

4 FARKLI AR-GE PROJESİNİ YARIM SAATTE GELİŞTİRDİLER

İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü ve DOF Robotics işbirliği ile I LAB Invest Laboratory etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler yarım saat gibi sürede sektörde adından söz ettirebilecek kapasitede 4 proje ortaya koydu.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, “Bazı fikirler bizlerin belki üzerinde aylarca çalıştığımız fikirlerdi.” diyerek sektörel ve akademik işbirliğine vurgu yaptı. Öğrenciler adına konuşan İTÜ Yatırım Kulübü Başkanı Ali Kemal Öztürk de sektördeki diğer firmaların öğrencilerin gelişimi açısından bu tür fırsatlar sunması için çağrıda bulundu.

Türkiye’nin bilişim alanında öncü kurumlarından DOF Robotics nitelikli iş gücünü destekleme amacıyla ve öğrencilere yönelik desteklerine bir yenisini daha ekledi. DOF Robotics ve İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü işbirliğiyle 22 Haziran Çarşamba günü I LAB Invest Laboratory etkinliği yapıldı.

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLEN ÜRÜNLERİ DENEYİMLEDİLER

Firmanın fabrikasında düzenlenen etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler DOF Robotics tarafından üretilen ve yurt dışına ihraç edilen simülatörleri denedi. Ardından bu simülatörlerde kullanılacak alternatif senaryolar ve yeni ürün fikirleri üzerine bir Ar-Ge yarışması düzenlendi.

4 FARKLI AR-GE PROJESİNİ YARIM SAATTE GELİŞTİRDİLER

Case study kapsamında öğrencilere Yeni Ürün Geliştirme Komitesi’nde görevli Ar-Ge biriminde çalışan ekip üyeleri olarak görevler verildi ve öğrenciler 4 gruba ayrıldı. Gruplar tarafından ortaya konan Metaspor, Cosmos, Ancient Pal, Superhero Warriors Simulator (SWS) projeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, Kurucu Ortak ve CEO Bakit Baydaliev, Ar-Ge Direktörü Burak Hacıosmanoğlu ve Satış ve Pazarlama Direktörü Özgür Küçükateş’e sunuldu. Yaklaşık yarım saat gibi bir sürede ortaya konan birbirinden değerli zorlu projelerden Superhero Warriors Simulator, jürinin değerlendirmesi sonucu oy çokluğuyla birinci olarak seçildi.

UÇUŞ HİSSİNİ GERÇEKÇİ BİR ŞEKİLDE DENEYİMLEYEBİLECEK

Birinci seçilen Superhero Warriors Simulator projesinde kullanıcılar seçtikleri avatarlar sayesinde kendilerini süper kahramanların yerine koyabilecek. Tamamen 4 kişilik kapalı salonlarda VR gözlükler ile kulakları ve tüm vücudu kaplayan cihazlar sayesinde kullanılan silahlar hissedilebilecek. Uçuş hissi en gerçekçi bir şekilde deneyimlenebilecek.

“BAZI FİKİRLER BELKİ ÜZERİNDE AYLARCA ÇALIŞTIĞIMIZ FİKİRLERDİ”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, “İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü ile çok güzel bir case study etkinliği yaptık. Bu etkinliğin içerisinde birçok arkadaşımız bizden aldıkları briefler ile çok güzel çalışmalar yaparak ortaya çok ilginç fikirler koydular. Bazı fikirler bizlerin belki üzerinde aylarca çalıştığımız fikirlerdi. Buna benzer etkinliklerin hem bizler hem de gelen arkadaşlar için çok faydalı olduğunu gördük.” dedi.

SEKTÖREL VE AKADEMİK ÇEVRE BİRLİKTELİĞİNİ VURGULADI

Yapılan çalışmaların sektörel ve akademik çevreye sağlayacağı faydalara da değinen Mertcan, “Arkadaşlarımızın bir fikir ortaya çıkararak bizlere sunmaları ve bu fikirleri savunmaları hem kendi bölümleri açısından, hem kişisel gelişimleri açısından hem de bizlere sağladıkları açısından çok kıymetli. Bundan sonraki süreçte DOF Future Land’de çok daha fazla etkinlik yapmaya devam edeceğiz. Etkinliklerimizde içerik geliştirme ve case studyler ve daha birçok faaliyeti sürdüreceğiz. Bütün üniversiteler ve öğrenci arkadaşlarımız ile daha yoğun çalışmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERDEN SEKTÖRE ÇAĞRI

Düzenlenen etkinliğin öğrenciler için büyük faydası olduğunu vurgulan İTÜ Yatırım Kulübü Yönetim Başkanı Ali Kemal Öztürk ise, “Bugün DOF Robotics’te çok güzel bir deneyim yaşadık. Çok güzel bir proje üretme fırsatı yakaladık. Ekip olarak çalışarak Ar-Ge mühendisliği başta olmak üzere farklı alanlarda da çalışma şansı bulduk. Kendi ekseni etrafında 360 derece dönebilen Hurricane ürününü birebir deneyimleme fırsatını yakaladık. Böyle çalışmalar bizlerin gelişimi için çok önemli ve çok değerli. DOF Robotics’e bu imkânı bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Sektördeki diğer şirketlerden de bu tür fırsatlar sağlamasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli