YAŞAM 8.10.2021 10:24:00 654 0

"5 yıldır vadedilen ek gösterge için yeniden tarih veriliyor"

SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, Memur-SEN’in açıklamalarını hayretle karşıladıklarını belirtti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı açıklamada Memur-Sen heyeti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiklerini söyledi. Yalçın paylaşımında, ‘ Cumhurbaşkanımıza 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunuyla ilgili değişiklik ihtiyacını aktardık. 4688 sayılı kanunun ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) normlarına uyarlanmasını istedik.’ ifadelerini kullandı. Paylaşımın devamında Toplu Sözleşme sürecindeki özel ilgileri ile alakalı Cumhurbaşkanına teşekkür ettiklerini belirten Yalçın, ‘ 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusunun 2022 içinde çalışılıp tamamlanması kararımızın hayata geçmesi için gösterdikleri ilgi ve özel talimatlarından memnuniyet duyduk’ dedi.

“ILO NORMLARINDA BÖYLE BİR MADDE YOK”

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda yapılacak değişikliğin ILO Normlarında bulunmadığını ifade eden Akarken, ‘ Nasıl olur da bir sendika ve sendika başkanı ILO Normları ile alakalı bilgi sahibi olamaz. Bahsi geçen 4688 Sayılı Kanun değişikliği Türkiye’nin tarafı olduğu 87 ve 98 no’lu sözleşmelere aykırılık teşkil etmekte ve örgütlenme özgürlüğünü açıkça ihlal etmektedir. Ayrıca sözleşmenin temel amaçlarının ve güvence altına aldığı temel hak ve özgürlüklerin ihlali sonucunu doğurmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetinin iç hukuk düzenlemeleri yoluyla örgütlenme özgürlüğüne ilişkin ILO Sözleşmelerine aykırılık teşkil eden uygulamalarda bulunması Anayasa’ya ve uluslararası hukuka aykırılık teşkil etmektedir. Bu şekilde 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ILO Normlarına nasıl uyarlanabilir?’ ifadelerini kullandı.

“BAŞVURU DİLEKÇEMİZDE MADDE MADDE ANLATTIK”

Geçen ay ILO’ya (Uluslararası Çalışma Örgütü) yapılan başvuru dilekçesine değinen Özlem Akarken, ‘ ILO Normlarını başvuru dilekçemizde madde madde anlattık’ dedi. Başvuru dilekçesinin örgütlenme özgürlüğünün ihlali hakkında olduğunu belirten Akarken, sendikacılığı Memur-Sen’in tarafı olduğu şekilde değil, ILO Normlarına uygun bir bilgiye sahip olarak yapmamız gerektiğini söyledi.

“3600, YILLARDIR VAAT EDİLEN BİR KONU”

Ali Yalçın’ın, ‘Cumhurbaşkanımızın 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusunun 2022 içinde çalışılıp tamamlanması kararımızın hayata geçmesi için gösterdikleri ilgi ve özel talimatlarından memnuniyet duyduk’ açıklamasına da tepki gösteren Özlem Akarken, ‘ 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusu, 4-5 yıldır yapılacağı iddia edilen bir konu. Uzun süredir vaat edilen bir konuyu yetkili konfederasyon olarak 2022’de mi yapacaklar?’ diye konuştu. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli