9. Beste Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

9. Beste Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 18´incisi gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen beste yarışmasının kazananları belli oldu.

Festivalin, Soli Pompeiopolis Antik Kenti´ne ithafen, ´Mersin, Soli Pompeiopolis´in Gün Doğuşuna Ezgi Arıyor´ sloganıyla piyano, keman, viyola, viyolonsel dörtlüsü formunda düzenlediği 9. Beste Yarışması sona erdi. Kemanda Marina Kvlividze ile birlikte piyanoda Artem Reutiv, viyolede Melis Özdemir ve viyolonsel Candost Özkan´ın seslendirdiği yarışmanın final konseri, Mersin Latin Katolik Kilisesi´nde gerçekleştirildi. 
Dereceye giren eserlerin dinleyici oyuyla belirlendiği yarışmada, ´SNDJF´ rumuzlu eseriyle Sonat Mutver birincilik ödülüne, ´kestane´ rumuzlu eseriyle Aleksandra Nadin Bolşen ikincilik ödülüne, üçüncülük ödülü ise ´BGMSN´ rumuzlu eseriyle yine Sonat Mutver ve ´sütun´ rumuzlu eseriyle Akın Kilis´e paylaştırıldı. ´Heykel´ rumuzlu eseriyle katılan Mustafa Kemal Saydam ise dördüncülük ödülünü aldı. 
Dereceye giren Aleksandra Nadin Boşlen´e ödülü takdim edilirken, diğer derece sahiplerinin şehir dışında olması sebebiyle ödüllerinin adreslerine gönderileceği bildirildi. 
Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncü ve beşinciye ise biner lira ödül ve sertifika verildi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı