5-11 Haziran Tarihleri Arası Alerji Farkındalık Haftası
SAĞLIK 6.06.2022 11:36:00 765 0

5-11 Haziran Tarihleri Arası Alerji Farkındalık Haftası

Alerji ve Astım Derneği Alerji Haftası farkındalığını sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik yaparak, alerji farkındalığını arttırmayı hedefliyor

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKÇAY, semptomlarının teşhisi noktasında sıklıkla gribal enfeksiyonlarla karıştırılan, çocuklardaki alerjik rinitin, belirtilerini boğaz, göz, kulak kaşıntısı ve hapşırma şeklinde gösterdiğine dikkat çekti. Alerjik rinit semptomlarının tekrarlayıcı olması sebebiyle gribal enfeksiyonlardan ayrıldığını, alerjen maddelerin burun mukozasında alerjik reaksiyonlar yaratması sonucunda çocuklar üzerinde görünür kılınabildiğini açıkladı. Prof. Dr. Ahmet Akçay, alerjik rinit hastalığının belirtileri arasında; kulaklarda sıvı birikmesine bağlı işitme azalması, gözlerde  kızarıklık, göz kapaklarında şişme, alerjik nezleli çocukların gözaltı derisi renginde koyulaşma, burun tıkanmasına bağlı ağzın sürekli açık kalması sebebiyle sık görülen  boğaz enfeksiyonunun yer aldığını ifade etti.

Bu sene 5-11 Haziran tarihleri arasında Dünya Alerji Haftası’na dikkat çekildiğini, bu yıl Bakırköy Belediyesininorganizasyonu ile 7 Haziran Salı günü, Ataköy İspirtohane Kültür Merkezinde 14:00-16:00 saatleri arasında farkındalık semineri düzenleyeceklerini ve çocuklarda alerjik rinit konusunda bilgilendirme sağlayacağını belirten Başkan Akçay, tüm halkı ücretsiz gerçekleştirecekleri seminere davet etti.

Etkinlikte ayrıca Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay çocuklarda alerjik rinit konusu hakkında bilgilendirmelerde bulunacak. Konuşmacılar arasında bulunan İstanbul Alerji doktorlarından; Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Doktoru Uzm. Dr. Gizem Atakul çocuklarda astım konusunu anlatıyorkenyetişkinlerde astım ve alerjik rinit konusunu ise Dr. Ramazan Ersoy, astımlı çocuk ve yetişkinlerde beslenmeyi iseAlerji Diyetisyeni Aysu Onur anlatıyor olacak.

Öte yandan 5-11 Haziran tarihleri arasında Dünya Alerji Haftası kapsamında, Alerji ve Astım Derneği bünyesinde gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise 8 Haziran Çarşamba günü, Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi İnal Aydınoğlu Salonunda 14:00-16:00 saat aralığında gerçekleştirilecektir. İstanbul Alerji doktorlarından Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Dost Zeyrek, Çocuklarda Astım ve Alerjik Rinit konusunu anlatırken, Yetişkin Alerji Doktoru Uzm. Dr. Kadriye Terzioğlu yetişkinlerde astım ve alerjik rinit konusuna ışık tutacak. Alerji Diyetisyeni Aysu Onur ise astımlı çocuk ve yetişkinlerde beslenme başlığı altında açıklamalarda bulunacak..

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false