“ABD HEYETİ MÜŞTEREK HAREKAT MERKEZİ İÇİN ŞANLIURFA’DA”

 “ABD HEYETİ MÜŞTEREK HAREKAT MERKEZİ İÇİN ŞANLIURFA’DA”

MSB: "Harekât Merkezinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır."

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik Müşterek Hareket Merkezinin kurulması çalışmaları başlamıştır. Bu kapsamda ön hazırlık maksadıyla 6 kişilik ABD heyeti Şanlıurfa’ya ulaşmıştır," denildi

Öte yandan Mutabakat çerçevesinde Şanlıurfa'da kurulan Müşterek Harekat Merkezinde  görev yapacak 90 kişilik ilk Amerikalı askeri birlik ise bugün kente geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen askerler daha sonra otobüslerle hareket ederek merkeze ulaştı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, ”Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik Müşterek Hareket Merkezi'nin kurulması çalışmaları başlamıştır. Bu kapsamda ön hazırlık maksadıyla altı kişilik ABD heyeti Şanlıurfa’ya ulaşmıştır. Harekat Merkezi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır” dendi.

Bugün havayoluyla Şanlıurfa’ya gelen Amerikan askerleri, Akçakale ilçesindeki 3. Hudut Alay Komutanlığı'na geçti. ABD'li askerler, kendilerine refakat eden Türk askerleri ile birlikte sınır hattında inceleme yaptı. İncelemenin ardından askerler, yeniden alaya döndü.

Geçen hafta Ankara’da bir araya gelen ABD ve Türkiye heyetleri, güvenli bölge oluşturulması için Türkiye’de en kısa zamanda ortak operasyon merkezi kurulması konusunda uzlaşmıştı.

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı