ABD Türkiye’ye yapılan Saldırıyı Kınadı 
DÜNYA 13.10.2021 07:52:00 455 0

ABD Türkiye’ye yapılan Saldırıyı Kınadı 

Price, Suriye’den dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısını kınayarak,Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde uğradıkları saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Türk polis memurlarının ailelerine başsağlığı diledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye’den dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısını kınayarak,Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde uğradıkları saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Türk polis memurlarının ailelerine başsağlığı diledi.

Price günlük basın brifinginde bir soruyu yanıtlarken, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye karşı sınır ötesi saldırıyı kınıyoruz. Suriye’de öldürülen Türk polis teşkilatı mensuplarının ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Sınır ötesi saldırıların durdurulmasının önemini altını çizdiklerini belirten Price, “Tüm tarafların ateşkes bölgelerini muhafaza etmesi ve saygı göstermesi, Suriye’de istikrarı ilerletmesi ve ihtilafa siyasi bir çözüm bulunması için çalışması kritik önem taşıyor” ifadesini kullandı.

Price, Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu, terörle mücadeleden Suriye’deki ihtilafın sona erdirilmesine ve bölgedeki zarar verici etkilerin engellenmesine kadar birçok alanda ortak çıkarları paylaştıklarını belirtti.

Ned Price, “Suriye’deki çatışmanın kalıcı olarak sonlandırılmasında da ortak çıkarı paylaşıyoruz. Suriye politikasında, Ankara’yla, Suriye’nin diğer komşularıyla ve bölgede daha geniş yelpazedeki ortaklarımızla birlikte işbirliği alanları arayışı kapsamında görüş alışverişi içinde olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Ned Price’a brifingde, Türkiye’nin ABD’den F-16 savaş uçakları talebinde bulunduğu haberleri de soruldu. Price, bakanlık uygulaması gereği, teklif edilen savunma satışları ya da transferleri konusunda, bu satışlarla ilgili Kongre’ye resmi bildirim yapılmadan kamuoyu önünde herhangi bir doğrulama ya da yorum yapmadıklarını hatırlattı.

Bu arada Türkiye’ye Suriye’den saldırı ve polis memurlarının hayatını kaybetmesiyle ilgili ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı.

Büyükelçilik açıklamasında, “ABD Ankara Büyükelçiliği olarak, #Suriye’de hayatını kaybeden Türk Polis Teşkilatı mensuplarının ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. Karkamış’ta #NATO Müttefikimiz Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirilen sınır ötesi saldırıyı kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamada “BizNATO’yuz” ve “BirlikteDahaGüçlüyüz” şeklinde etiketler de paylaşıldı.

Suriye’de Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir zırhlı araç füze saldırısının hedefi olmuş, saldırıda iki polis memuru hayatını kaybetmişti. Türkiye, saldırıdan “PKK/PYD’yi” sorumlu tutmuştu. Gaziantep’in Karkamış ilçesine de dün sınırın Suriye tarafından 5 havan topu isabet etmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false