Tarih: 03.05.2021 00:36

ÇALIŞMA İZİN GÖREV BELGESİ   ALMA SÜRESİ  7 MAYIS’A KADAR UZATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Genelgeye göre; muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-Başvuru sistemi üzerinden belge alamayanlar için, 29 Nisan tarihli daha önceki Genelge ile yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek imza altına alınarak kullanılabilmesine ilişkin süre iki gün daha uzatılarak 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar kullanılmasına imkan tanındı.  

Genelge’de muafiyet kapsamında bulunanlara yönelik iki ayrı izin sistemi detaylı olarak hatırlatıldı.
Buna göre;


Ayrıca muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden henüz çalışma izni görev belgesi alamayan;

 


Son olarak Valiler ve kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde çalışma izni görev belgeleri detaylı olarak kontrole tabi tutulacağı ve herhangi bir suiistimalin tespiti halinde taahhütte bulunanlarla ilgili olarak gerekli idari/adli işlemler gerçekleştirileceği ifade edildi.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN “TAM KAPANMA “ İLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili yeni sorulara yanıt verdi. Buna göre, , emekliler maaş ve bayram ikramiyeleri için güzergah ve zaman kuralına uygun davranmak kaydıyla en yakın banka şubesine ve ATM'lere gidebilecek. Engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri, hak sahiplerine ikametlerinde yapılacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yeni bilgilendirmeye göre;

Oto tamircileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf değil

Emekliler en yakın banka ve ATM'lerden maaşlarını çekebilecek

Basın mensupları kurumsal kimlik kartlarını ibraz edecek

Gezginci arıcılarla sokak hayvanlarını besleyecekler kısıtlamadan muaf

Bu doğrultuda gezginci arıcıların, arıcılık faaliyetleri kapsamında yapacakları şehirlerarası seyahatleri sırasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince düzenlenen AKS Kayıt Belgesi ile sevk belgesinin varlığı halinde kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimlerde ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeyecek.

Aynı şehir içerisinde arı kovanlarının bulunduğu alanlara gidip gelmek isteyen arıcılara da AKS kayıt belgesi, güzergah ve zaman kontrolü yapılarak izin verilecek.

Müsabakanın düzenlendiği zaman ve güzergah kısıtlamasına tabi olacak görevlendirme belgelerinin bir örneği, eş zamanlı olarak Valilik/Kaymakamlıklar vasıtasıyla ilgili kolluk birimlerine gönderilecek

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —