Tarih: 29.11.2021 07:44

 “Enflasyon Yeme Alışkanlıklarını Değiştiriyor”

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’da yaşayan ve üniversiteyi yeni bitiren Veysel daha ucuz gıdalara yöneldiğini, et alamadığını, karbonhidratlarla beslendiğini söyledi.

Moto kurye Zafer ise Türkler’in bazı meyve çeşitlerini alamamasını utanç verici olarak niteledi.

Muz almanın ya da kış mevsimi meyve almanın lüks haline gelmesinden şikayetçi olan Zafer, “Kendi ülkemde üretilen meyveyi almak şimdi lüks oldu” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret kazanan bir restoran çalışanı da fatura ve kira ödeyemediğini söyledi. Restoran çalışanı “Sanırım hırsızlığa yöneleceğiz” diye konuştu.

Gıda sektöründeki restoran ve dükkan sahipleri de enflasyonun olumsuz etkisini hissediyor. Gıda ürünlerinin artması nedeniyle birçok restoran da fiyatlarını yükseltti. Bazıları müşterilerin azaldığına dikkat çekiyor.

Deniz ürünleri satan Cengiz, “Bir hafta önce sipariş verdiğiniz ürünün değiştiğini görünce bu sizin psikolojinizi etkiliyor. Kötü hissediyorsunuz. Değişikliği fiyatlarınıza yansıtıyorsunuz. Müşteri de kötü hissediyor. Yani hepimiz mutsuz oluyoruz” diye konuştu.

Uzmanlar Türk Lirası’ndaki aşırı değer kaybının Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz görüşünü uygulamasından kaynaklandığını belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —