Tarih: 31.05.2016 14:14

ABD BÜYÜKELÇİSİ: ?ASKERİN YPG ARMASI TAKMASI BİREYSEL HAREKET!?

Facebook Twitter Linked-in

Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine katılmak üzere Şanlıurfa´ya gelen ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, ?Bu Güneydoğu´daki çatışma ortamı çok uzun süredir devam ediyor. Bu şiddetin kesinlikle durması gerekiyor. Bunun ilk ve en önemli adımı da PKK´nın şiddete son verip silahları da bırakmasıdır. Gelecekte herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ortam oluşturmak ve bir müzakere masasına oturup sonuca varmak için PKK´ya silahlarını bırakmaları için çağrı yapmaya devam ediyoruz? dedi.

"SURİYE´DE EN FAZLA ARAP KOALİSYONUNU DESTEKLİYORUZ"

Suriye´de YPG´ye danışmanlık yaptığını ve en fazla Suriye Arap Koalisyonu adı altında DAEŞ´e karşı savaşan Arap grubu desteklediklerini belirten Bass şu ifadeleri kullandı:

 "Türkiye´de bazı kişiler tarafından öne sürülen düşünceleri düzeltmek için bana fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak DAEŞ´in bize karşı ortaya koyduğu sorun karşısında Amerika Birleşik Devletleri çok endişelidir. Dolayısıyla tüm koalisyon ortaklarımızla, buna Türkiye´de dahil DAEŞ´i Türkiye sınırından kovmak için, DAEŞ´i küçültmek için, sahip olduğu alanı, toprağı azaltmak için uğraşıyoruz. ABD, DAEŞ´e karşı olan savaşında bir çok grubu destekliyor. En önemli destek verdiğimiz grup Suriye Arap Koalisyonu adı altında savaşan Suriyeli Araplardır. Onlara DAEŞ´e karşı olan savaşlarında özel ekipmanlar sağlıyoruz?

"ASKERİN YPG ARMASI TAKMASI ABD´NİN BİR POLİTİKASI DEĞİLDİR"

Suriye´de YPG´yle birlikte DAEŞ´e karşı mücadele eden ABD´li askerin YPG arması takmasının politikalarıyla ilgili olmadığını belirten Bass şunları söyledi:

 ?YPG´ye danışmanlık yapan ve YPG armaları takan askerlerimizle alakalı son birkaç gündür çok şeyin konuşulduğunu biliyorum. Bu Pentagon sözcüsünün de belirttiği gibi kişisel hareketler, izin alınmadan yapılan hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir. DAEŞ´e karşı yürütülen savaşta bu ABD´nin bir politikasını yansıtmamaktadır, politika seçimi değildir. Dolayısıyla nasıl planlar yapabiliriz, nasıl operasyonlar yapabiliriz diye Türk hükümeti ve askeriyle çok yakın çalışıyoruz. Türkiye içindeki bazı topluluklara, hem Kilis´e hem de etrafındaki yerlere zarar veren bu DAEŞ´i Türk sınırından nasıl uzaklaştırabiliriz, nasıl atabiliriz diye yakından çalışıyoruz?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —