Tarih: 14.11.2018 05:24

ABD DIŞİŞLERİ: ?POMPEO´NUN KAŞIKÇI KAYDINI DİNLEMESİ UYGUN OLMAZDI?

Facebook Twitter Linked-in

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın İstanbul´daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğü ana ilişkin ses kaydı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, isthbarat biriminin kaydı dinlediğini açıklayan ilk Batılı lider olmuştu.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre konu Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert´e soruldu. Sözcü, ?Bakan (Mike) Pompeo böyle bir kayıt dinlemedi, dinlemesi uygun olmazdı? dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Bakan Mike Pompeo´nun haftasonu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman´la telefonda görüştüğünü, Amerika´nın beklentisinin olayda rolü olanların hesap vermesi yönünde olduğunu bir kez daha yineledi. Sözcüye Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun Türkiye´nin elinde olduğunu iddia ettiği ve Kaşıkçı´nın öldürüldüğü ana ait olduğu belirtilen ses kaydını dinleyip-dinlemediği soruldu.

Sözcü, ?Pompeo böyle bir ses kaydı dinlemedi, üst düzey bir diplomat olarak kaydı dinlemesi uygun olmazdı? yanıtını verdi, neden uygun olmayacağı konusunda ise ayrıntı vermedi. Heather Nauert, Amerika´nın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendi verilerini topladığını ve birçok kaynaktan gelen bilgileri değerlendirdiğini vurguladı.

?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —